Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Christian Juhls udhængning af Udenrigsministeren for at stole på Israel

Palestinians burn Israeli flags (Palinfo Twitter account, April 13, 2018 - via The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center).
Palestinians burn Israeli flags (Palinfo Twitter account, April 13, 2018 - via The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center).
Kald til aktion. Christian Juhl (Enhedslisten) har i Sjællandske mandag den 7. maj 2018 fået udgivet et modbydeligt indlæg "Grænseløs tillid, Samuelsen?" om Israels "brutale fremfærd" i forhold til Gaza optøjerne. Indlægget er fyldt med løgne om hvad der er sket - og hvad der er ved at ske -, og det sammenligner Israel med en række slyngelstater. Læs videre og komme i gang med din aktion!

Christian Juhl (Enhedslisten) har i Sjællandske mandag den 7. maj 2018 fået udgivet et modbydeligt indlæg “Grænseløs tillid, Samuelsen?” om Israels “brutale fremfærd” i forhold til Gaza optøjerne (“Great March of Return”). [Opdatering den 14. maj: Se vores opfølgning på vennernes svar til Juhl]

Indlægget er fyldt med løgne om hvad der er sket – og hvad der er ved at ske -, og det sammenligner Israel med en række slyngelstater.

Indlægget er i øvrigt en fortsættelse af et forløb i Folketinget – med §20 spørgsmål og et ministersamråd. Forløbet blev startet allerede den 3. april 2018. Det er tilsyneladende Samuelsens oversendelse den 3. maj af talenotater fra samrådet, der sat Juhl i gang med den offentlige udhængning af Anders Samuelsen. Juhl revser Samuelsen for at stole på, at Israels egne planer for at undersøge om reaktionerne på optøjerne har været uhensigtmæssige.

Indlægget er ikke kun i Sjællandske, men også i Midtjyllands Avis. Måske er det i samtlige regionale aviser? Derfor vil jeg bede jer alle om at kigge efter – og skrive indlæg til de relevante redaktioner. Hvis indlægget ikke udkom i din egen regionalavis, skriv så til sjdebat@sn.dk.

De to billeder her viser indlægget. Efter billedet giver jeg information om sagsforløbet i Folketinget.

Christian Juhls debatindlæg 2018-05-07

Christian Juhls debatindlæg 2018-05-07

Christian Juhl 2018-05-07 fortsat
Christian Juhl 2018-05-07 fortsat
Sagsforløbet Folketinget vis a vis Ministeren
*** §20 spørgsmål
§20 spørgsmål Israelernes fremfærd i Gaza påskelørdag. 3. april. http://www.ft.dk/samling/20171/almdel/UPN/bilag/224/1877370/index.htm – Rasmus Nordqvist ønsker at Samuelsen fører en “kritisk” dialog med Israels ambassadør – og får et skriftligt svar – 5. april 2018 (Sag 2018 – 14600 – bilag 224 – Endeligt svar S 669)
*** SAMRÅD
Samrådsspm. om israelernes brutale fremfærd i Gaza m.v., til udenrigsministeren 2017-18 URU, Alm. del, Samrådsspørgsmål S 3. april 2018 Christian Juhl (EL), Holger K. Nielsen (SF), Rasmus Nordqvist (ALT). http://www.ft.dk/samling/20171/almdel/uru/samspm/s/1874814/index.htm
Forkortet: Udenrigsudvalget har kaldt udenrigsministeren i samråd om israelernes fremfærd i Gaza påskelørdag 2018. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 19. april 2018 kl. 8.00 i vær. 2-133. [Der er 6 spøgsmål]
Under henvisning til urolighederne ved grænsen til Gazastriben påskelørdag 2018, hvor flere palæstinensere blev dræbt, har udvalget bedt udenrigsministeren svare på, hvad han mener om israelernes fremfærd, herunder hvad den danske regerings holdning er til drab og vold mod demonstranter. Udvalget ønsker også svar på, hvad ministeren har gjort for at orientere Israel om den danske regerings holdning, og for at få den israelske regering til at stoppe sin fremfærd. Derudover ønsker udvalget at vide, hvilke diplomatiske initiativer og fælles initiativer med kolleger i EU og FN ministeren har tænkt sig at tage. Endelig har udvalget spurgt til, hvad regeringen og Folketinget kan gøre for at fremme fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina. Samrådsspørgsmål S er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL), Holger K. Nielsen og Rasmus Nordqvist (ALT).
— Det åbne samråd blev holdt den 19. april 2018 “om israelernes fremfærd i Gaza påskelørdag 2018” . Også kaldet “Samråd om urolighederne mellem Israel og Gaza”. Kan ses på video. http://www.ft.dk/udvalg/udvalgene/uru/kalender/34505/samraad.htm
– Spørgsmålstillerne har til sagspapirerne gudhjælpemig vedlagt et langt, ekstremt provokerende brev fra Uri Avnery, som ikke mener at tilhøre samme menneskerace som de modbydelige soldater mv. http://www.ft.dk/samling/20171/almdel/uru/bilag/186/1882295/index.htm
– 20. april bliver Ministeren bedt om overdragelse af talenotater. Se notat http://www.ft.dk/samling/20171/almdel/UPN/bilag/235/1888056/index.htm
– 3. maj 2018 Og her er talenoterne, som besvarer de 6 spørgsmål. Det er sendt som svar på spørgsmål vedr. israelernes fremfærd i Gaza påskelørdag – 2017-18 UPN, Alm. del, Bilag 235. http://www.ft.dk/samling/20171/almdel/UPN/bilag/235/1888057/index.htm

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem