Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her er Israels 14. premierminister

Yair Lapid er nu officielt tiltrådt som Israels 14. premierminister. Her ses Lapid i Knesset 27. juni. (Foto: Flash90)
Yair Lapid tiltrådt som Israels 14. premierminister frem til valget den 1. november.

Natten til fredag overtog Yair Lapid fra partiet Yesh Atid posten som Israels 14. premierminister.

Lapid står til at få en meget kort tid som landets leder, da han er valgt som leder af en midlertidig regering frem til landets 5. valg i løbet 3,5 år.

Den lange valgkamp frem til valget den 1. november er skudt igang. Lapid har lovet at gøre sit bedste i løbet af sin korte tid som premierminister:

– Vi vil gøre vores bedste for at vores jødiske, demokratiske stat har det godt, er stærk og er i vækst og det arbejde er større end os alle, sagde Lapid da han fik nøglerne til premierministerkontoret fra landets afgående premierminister Naftali Bennett.

Lapid har siddet på posten som landets udenrigsminister siden Bennetts koalitionsregering tiltrådte for lidt over et år siden. Nu står Lapid til at sidde på premierministerposten i minimum fire måneder, men perioden kan blive længere. Hvis der ikke er nogle som kan danne en koalition efter det kommende valg, vil Lapid fortsætte som midlertidig premierminister. Lapids parti er det næststørste og er politisk set placeret i midten.

Afgående premierminister Bennett er trådt ud af politik og stiller derfor ikke op ved det kommende valg.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem