Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under behandling af statsbudgettet. (Fofo: Olivier Fitoussi, Flash90)

Arabisk Meretz-politiker trækker sin støtte til regeringen

Bennett-Lapid-regeringen står tilbage med støtte fra blot 59 ud af 120 Knesset-repræsentanter - endnu et valg kan være på vej.

Israelsk-arabisk Knesset-medlem Ghaida Rinawie Zoabi meddelte i dag at hun trækker sin støtte fra Israels koalitionsregering. Hun kritiserer regeringen for at være drejet mod en hårdere mere højreorienteret linje, hun nævner volden på Tempelbjerget og konfrontationen under begravelsen af journalist Shireen Abu Akleh som eksempel.

Bennett-Lapid-regeringen vaklede i forvejen de seneste uger, efter Idit Silman trak sig fra partiet Yamina i april. Regeringen havde således blot støtte fra 60 ud af 120 Knesset-repræsentanter. Zoabis beslutning, har øget oppositionens mulighed for at vælte regeringen, i skrivende stund er der ikke tilstrækkeligt mange Knesset-medlemmer som støtter en alternativ regering ledet af Benjamin Netanyahu.

Zoabi har ikke trukket sig som Knesset-repræsentant, og det er uklart hvordan hendes stemmegivning vil blive ved fremtidige afstemninger. Chancerne for nyvalg øges hvis hun vælger at støtte oppositionen i det. Zoabis parti, Meretz, kræver at hun trækker sig fra Knesset og stiller sin plads til rådighed for næste person på partiets valgsliste.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp