Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel har fået topkarakter i politisk deltagelse

Illustrasjonsfoto: Det israelske flagget. Foto: Ishai Parasol, flickr.com.
Illustrasjonsfoto: Det israelske flagget. Foto: Ishai Parasol, flickr.com.
Israel er klatret fra en 27. plads til en 23. plads på Economists rangering af de beste demokratier i verden. Se også hvor Danmark blev placeret på listen.

Economist Intelligence (EIU) er magasinet The Economist søsterselskab. Hvert år præsenterer de en liste hvor alle lande bliver rangeret efter hovedkategorier som valgprocess og pluralisme, regeringens funktionsevne, politisk deltagelse, politisk kultur og borgerrettigheder. Se listen HER.

Demokrati i Israel

Sidste år kom Israel på 27. plads, i år er Israel klatret op til 23. plads. Israel ligger lige under Frankrig, og foran Spanien, Chile og USA.

Norge indtager førstepladsen som de også har gjort tidligere. Hvad angår politisk deltagelse scorer Israel ligesom Norge en topkarakter på 10. Ingen andre lande har fået topkarakter i den kategori.

Til sammenligning scorede Danmark kun 8,33 i kategorien – se HER.

Autoritære stater i Mellemøsten

Economist klassificerer de palæstinensiske myndigheder (PA) som et autoritært regime (“stat”). I kategorien regeringens funktionsevne scorer PA 0,14 point.

De fleste lande i Mellemøsten og Nordafrika har fået reduceret deres totale score i demokratiindekset, mens Israel (fra 7,84 til 7,97) og PA (fra 3,83 til 3,94) har haft en positiv udvikling. 17 af de 20 lande fra regionen som er inkluderet i rapporten klassificeres som autoritære. Tunesien og Marokko klassificeres som «hybrid regimer».

– Billedet er ikke kun negativt i regionen – det skyldes de positive takter der kommer fra Israel, hvor et arabisk parti for første gang er med i regeringen som et støtteparti i en bred koalition, og nogle Gulf-lande som Emiraterne og Qatar, hvor det er taget små skridt mod liberalisering, skriver Economist.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem