For første gang i tre et halvt år har Israel et statsbudget

Israels brede koalitionsregering har fået længere levetid.
Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under budgetforhandlingerne. (Foto: Olivier Fitoussi, Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Efter en lang Knesset-debat som fortsatte til langt ud på natten, har Israel endelig fået forhandlet sit budget på plads og dermed afværget endnu et Knesset-valg. Klokken 05:00 i morges kunne Knesset-medlemmerne ånde lettet op med et 2022 budget i kassen, som forventes vedtaget senere i dag. Det til trods for at oppositionen er kommet med flere hundrede modforslag og bemærkninger, derfor forventes vedtagelsesprocessen også at blive en meget lang affærer som kan varer natten igennem.

Lange Knesset-debatter kræver sin mand eller kvinde – her kommer slik ind i billedet:

Premierminister Naftali Bennett og hans koalitionspartnere fik alle budgetposter igennem med 61 mod 59 stemmer. I visse tilfælde stemte mere end 61 for, fordi oppositionsmedlemmer ved fejl stemte med regeringen.

Langvarig politisk ustabilitet betød at Israel ikke har haft et budget siden 2018.

– I tre og et halvt år har vi ikke haft en budgetdebat og ingen afstemning. Alle forstår at det strider med alle Israels økonomiske interesser, sagde finansminister Avigdor Lieberman i sit Knesset-oplæg.

Flertallet for regeringens budgetforslag beviste at den brede koalition kunne blive enige om andet end at holde Benjamin Netanyahu fra premierministertaburetten. var budgettet ikke blevet vedtaget inden 14. november ville det havde udløst automatisk nyvalg.

– Der er grund til at fejre i dag, Tweetede Bennett. «Efter år med kaos har vi etableret regering, vundet kampen over Delta-varianten [Corona-variant] og G_d være lovet, vedtaget Israels budget! Vi fortsætter med fuld styrke.»

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelGigantisk ballon skal opdage raketter på vej mod Israel
Næste artikel– Israel kan ikke tillade terrorfinansiering under dække af humanitær bistand
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise