Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under budgetforhandlingerne. (Foto: Olivier Fitoussi, Flash90)

For første gang i tre et halvt år har Israel et statsbudget

Israels brede koalitionsregering har fået længere levetid.

Efter en lang Knesset-debat som fortsatte til langt ud på natten, har Israel endelig fået forhandlet sit budget på plads og dermed afværget endnu et Knesset-valg. Klokken 05:00 i morges kunne Knesset-medlemmerne ånde lettet op med et 2022 budget i kassen, som forventes vedtaget senere i dag. Det til trods for at oppositionen er kommet med flere hundrede modforslag og bemærkninger, derfor forventes vedtagelsesprocessen også at blive en meget lang affærer som kan varer natten igennem.

Lange Knesset-debatter kræver sin mand eller kvinde – her kommer slik ind i billedet:

Premierminister Naftali Bennett og hans koalitionspartnere fik alle budgetposter igennem med 61 mod 59 stemmer. I visse tilfælde stemte mere end 61 for, fordi oppositionsmedlemmer ved fejl stemte med regeringen.

Langvarig politisk ustabilitet betød at Israel ikke har haft et budget siden 2018.

– I tre og et halvt år har vi ikke haft en budgetdebat og ingen afstemning. Alle forstår at det strider med alle Israels økonomiske interesser, sagde finansminister Avigdor Lieberman i sit Knesset-oplæg.

Flertallet for regeringens budgetforslag beviste at den brede koalition kunne blive enige om andet end at holde Benjamin Netanyahu fra premierministertaburetten. var budgettet ikke blevet vedtaget inden 14. november ville det havde udløst automatisk nyvalg.

– Der er grund til at fejre i dag, Tweetede Bennett. «Efter år med kaos har vi etableret regering, vundet kampen over Delta-varianten [Corona-variant] og G_d være lovet, vedtaget Israels budget! Vi fortsætter med fuld styrke.»

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp