Benjamin Netanyahu og Benny Gantz her under samtaler med præsident Reuven Rivlin, september 2019. (Foto: Haim Zach / GPO)

Tilbage til forhandlingerne

Præsident Reuven Rivlin har sat midnat onsdag som en ny frist for regeringsforhandlinger.

Mandag aften mødtes Benjamin Netanyahu og Benny Gantz til nye samtaler om en samlingsregering. Herefter offentliggjorde de en fælles erklæring, hvoraf det fremgik at de havde opnået en “betydelig fremgang”. Det er aftalt at forhandlingerne fortsætter på tirsdag.

Hvis der ikke indgås aftale om samarbejde inden midnat onsdag, vil i princippet enhver af de 120 repræsentanter i Knesset kunne blive premierminister hvis han eller hun formår at samle et flertal bag sig. Hvis en regering heller ikke er på plads i den periode, udskrives der automatisk valg igen.

-Det bliver enten en national kriseregering eller, G_d forbyde det, et fjerde valg, som vil være dyrt og upassende i betragting af den krise vi står over for, sagde Gantz i et interview mandag aften.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp