Netanyahu fortsætter som premierminister

Efter 16 måneders politisk usikkerhed går det mod en samlingsregering i Israel.

Benjamin Netanyahu og Benny Gantz her under samtaler med præsident Reuven Rivlin, september 2019. (Foto: Haim Zach / GPO)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Næsten halvandet år med politisk kaos og usikkerhed i Israel ser ud til at være forbi. Kahol Lavan leder Benny Gantz har efter sigende underskrevet en aftale med Benjamin Netanyahu om en samlingsregering. Ifølge israelske medier betyder aftalen at Benjamin Netanyahu vil fortsætte som premierminister indtil september 2021. Herefter vil Benny Gantz overtage stillingen som landets leder.

Indtil han overtager som premierminister vil Gantz være udenrigsminister i den nye regering, skriver Times of Israel. Gantz er også blevet valgt som præsident for Knesset til den nye regering er på plads. Det vides ikke hvilken rolle Netanyahu vil få i regeringen efter Gantz overtager posten som premierminister om 18 måneder.

Gantz har tidligere udtalt at det ikke er aktuelt at sidde i regering med Netanyahu og gik til valg for at erstatte ham. Men efter tre valg i løbet af et år og Corona-krisen som truer landet, har Gantz valgt at gå på kompromis. Det er ikke faldet i god jord hos alle i Kahol Lavan. Partiets nummer to, Yair Laid, nægter at samarbejde med Netanyahu og siger han ønsker at bryde ud af partiet og gå i opposition. Han tager dermed en stor del af partiet med sig.

Den tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon og hans fraktion vil angiveligt også bryde ud af Kahol Lavan som følge af aftalen. Dermed er det kun Gantz-fraktionen i Kahol Lavan som går med i samlingsregeringen. Lapid har angiveligt fortalt Gantz, han foretrækker et fjerde valg frem for at se Kahol Lavan medvirke til at Netanyahu bliver siddende ved magten.

Samlingsregeringen vil sandsynligvis bestå af mellem 78 og 79 repræsentanter fra Likud, Gantzs Israel Resilience, Labour, Yamina, Shas og United Torah Judaism (men det er usikkert om Labour og Yamina vil være en del af koalitionen). Det vil betyde at Lapids parti Yesh Atid, Ya’alons Telem, Avigdor Liebermans Yisrael Beytenu, Meretz og den arabiske fælles liste bliver oppositionen. Men foreløbigt er ingen detaljer blevet offentliggjort. Også politikere fra nogle af oppositionspartierne overvejer angiveligt at tilslutte sig regerings koalitionen.

Centrum-venstrepartiet Kahol Lavan brydes op som følge af samlingsregeringen. Yair Lapid (t.) Og Moshe Ya’alan er i opposition, mens Benny Gantz og Gabi Ashkenazi bliver en del af regeringen. Sidstnævnte bliver efter sigende forsvarsminister.

Tidligere artikelManden bag massakren er blevet belønnet med 1,7 millioner kroner, finansieret af dine skattepenge
Næste artikel900 indvandrere i marts trods Corona-krisen
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)