Yair Lapid (t.v.), Moshe Ya'alan, Benny Gantz og Gabi Ashkenazi i Kahol Lavan samtaler 17. november. (Foto: Facebook)

Gantz får første forsøg på at danne regering

Præsident Reuven Rivlin meddelte søndag 15. marts at Benny Gantz er blevet udnævnt som premierministerkandidat af 61 ud af 120 Knesset-medlemmer.

Alle Knesset-repræsentanter i Den arabiske fælles liste har samlet sig om at anbefale Benny Gantz fra Kahol Lavan som ny premierministerkandidat. Det samme har Labour-Gesher-Meretz og Israel Beyteinu. Dermed får Gantz et mandat fra et mindst muligt flertal i Knesset i forsøget på at danne en regeringskoalition.

Præsident Reuven Rivlin afholdt søndag aften møde mellem lederne af Israels to største partier, Likud-leder Benjamin Netanyahu og Gantz. Han opfordrede parterne til at danne en samlingsregering. Derefter kom Netanyahu og Gantz med en fælles erklæring hvor de varslede at parternes forhandlingsgrupper vil mødes inden for kort tid.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp