Den israelske højesteret lader kvinde som har rost terrorist være kandidat til Knesset

Godkendt med knebent flertal.

Heba Yazbak. (Foto: Officiel Facebook-side)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Heba Yazbak er kandidat i det arabiske parti Fælles Listen ved det kommende Knesset-valg i Israel den 2. marts. I januar blev hun nægtet at stille op til valg af den centrale valgkomité, men søndag 9. februar blev den beslutning omstødt af den israelske højesteret. Med 5 mod 4 stemmer besluttede højesteret at Yazbak kunne være kandidat, skriver Ynetnews.com.

I 2015 offentliggjorde Yazbak et foto på Facebook af terroristen Samir Kuntar der udførte et terrorangreb i Nahariya i 1979. Kuntar knuste blandt andet kraniet på en fire-årig pige i angrebet. Yazbak kaldte ham en “martyr.”

I 2013 offentliggjorde Yazbak et billede af terroristen Dalal Muhgrabi der udførte det mest dødbringende terrorangreb mod staten Israel i 1978. 38 civile blev dræbt, heraf 13 børn. “Velsignet være modstandskvinden,” skrev Yazbak ifølge Ynetnews.com.

Yazbak er også blevet kritiseret for udsagn hun har fremsat som kan fortolkes som en støtte til vold mod israelske soldater, skriver Times of Israel.

Flertallet i højesteret fandt de udsagn som Yazbak er kommet med for upassende, men mener at der ikke var tilstrækkelig mange udsagn til at det kunne diskvalificerende Yazbak som kandidat til Knesset. De påpegede også at der er gået nogen tid siden Yazbaks mest kontroversielle udsagn.

Yazbak har i sit forsvar argumenteret for at hendes deling af billeder og tekster “ikke var beregnet til at udtrykke støtte for deres handlinger”. “I dag ville jeg have udtrykt mig anderledes,” skrev Yazbak i en januar-artikel.

Israelsk valglov forbyder politikere der støtter den væbnede kamp mod Israel eller som opildner til racisme mod at stille op som kandidater til Knesset.

Politikere på Israels højrefløj er meget kritiske over højesterets afgørelse. Også Benny Gantz, leder af centrumpartiet Kahol Lavan mener Yazbak bør diskvalificeres, men tilføjer at de vil “respektere domstolens beslutning.”

Tidligere artikelEfter raketangreb mod Israel bombes Hamas-mål i Gaza
Næste artikelAl Jazeera programleder praler af Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.