Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Venstrefløjen i Israel forener sig

Labour-leder Amir Peretz og Meretz-chef Nitzan Horowitz i samtaler den 13. januar 2020. Nu arbejder de på en fælles liste. (Foto: Privat)
Labour-Gesher og Meretz stiller op med en fælles liste ved det kommende valg 2. marts.

Labour-Gesher og Meretz stiller op med en fælles liste ved det kommende Knessetvalg den 2. marts. Det melder de to partier i en pressemeddelelse. Begge partier hører til den politiske venstrefløj, skriver Times of Israel.

Beslutningen om at sammensætte en fælles liste kommer efter maratonsamtaler mellem Labour-leder Amir Peretz og Meretz-chef Nitzan Horowitz. Det er frygten for at partierne ikke vil komme over spærregrænsen som har fået dem til at vælge at stille op i en fælles liste. Spærregrænsen i Israel er 3,25 procent.

-Det er et vigtigt skridt før 2020-valget, som vil sikre muligheden for at danne en regering for forandring og håb, siger lederne i en pressemeddelelse.

Meretz og Labour, det israelske Arbejderparti, har også tidligere haft samtaler om at sammensætte en fælles liste – uden at det blev til noget. Før valget i september gik Labour (Ha-Avoda) sammen med det nye parti Gesher, mens Meretz sluttede sig til en alliance kendt som Demokratisk union (Ha-Machaneh Ha-Leumi).

-Zionisme, socialisme og broderskab er virkelig tilbage på kortet, skrev Meretz-politiker Ilan Gilon på Twitter. Han får støtte af en Labour-politiker:

-En fælles liste i den zionistiske venstrefløj, der vil redde landet og bevare det zionistisk og demokratisk, siger Labour-politikeren Merav Michaeli.

Men ikke alle er tilfredse med den nye politiske alliance. Flere i Labour er skeptiske over for samarbejdet med Meretz, som står meget langt til venstre i israelsk politik. Samtidig er andre i Meretz imod samarbejdet med Labour.

På grund af den politiske uenighed mellem partierne spekuleres der allerede i om den nye alliance vil bryde sammen efter valget 2. marts.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem