Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Jeg bør tage over efter Netanyahu

Jerusalems tidligere borgmester Nir Barkat lancerer sig selv som en kommende premierminister i Israel. (Foto: Facebook)
Nir Barkat var borgmester i Jerusalem i 2008-2018. Nu drømmer han om at blive premierminister.

Tidligere borgmester i Jerusalem, Nir Barkat siger, at han burde overtage rollen som Likuds leder, når Benjamin Netanyahus politiske karriere er forbi. Det er første gang, han lancerer sig selv som en kommende premierminister, skriver Yedioth Ahronot.

”Den dag, Netanyahu-æraen er forbi, vil jeg stå som kandidat til partiledelsen og premierminister,” siger Likud-politikeren.

Men så er han nødt til at manøvrere flere politiske rivaler i centrum-højrepartiet. En af dem er Gideon Sa’ar, som har egne politiske ambitioner.

-Hvis det bliver mig mod ham, vinder jeg, siger en selvsikker Barkat.

Barkat (59) fik stor succes inden for erhvervslivet, inden han valgte en karriere inden for politik. I dag sidder han i Knesset.

-Jeg har meget god kontakt med amerikanerne og resten af ​​verden. At tale med verdensledere på samme måde som Netanyahu gør er en hård udfordring, forklarer Barkat, som er overbevist om, at han vil få succes.

I modsætning til Gideon Sa’aar, der siger, at han er klar til at udfordre Benjamin Netanyahu som Likud-leder, vil Barkat ikke udfordre den nuværende partileder- og premierminister trods korruptionsanklagerne.

Jeg har aldrig ønsket at udfordre Netanyahu. Jeg håber, at han bliver siddende i lang tid fremover. Når tiden kommer, og han selv vælger at stoppe, vil jeg være den næste premierminister, siger Barkat i interviewet med Yedioth Ahronot.

I dag er den tidligere forretningsmand god for en halv milliard Shekel. Han frygter ikke, at rigdom vil være en hindring i kampen om partiledelsen.

-Tværtimod er økonomisk komfort en stor fordel. Jeg er ikke afhængig af nogen. Ingen idiot på denne jord vil prøve at bestikke mig. I løbet af min ti-årige embedsperiode som borgmester i Jerusalem havde jeg en løn på èn Shekel om året. Jeg har den samme løn som politiker i Knesset i dag. Jeg leder ikke efter fordele. Jeg kommer med blanke ark og vil gøre denne nation endnu bedre.

På trods af at Barkat ser ud til at have stor tro på sig selv, er kilder i Likud skeptiske over, om han vil være i stand til at fjerne veteranerne i det regerende parti i magtkampen, der vil finde sted den dag Netanyahu stopper sin politiske karriere.


Barkat ønsker at blive Israels premierminister, men ikke før Netanyahu selv beslutter at fratræde. (Foto: Facebook)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem