– Jeg bør tage over efter Netanyahu

Nir Barkat var borgmester i Jerusalem i 2008-2018. Nu drømmer han om at blive premierminister.
Jerusalems tidligere borgmester Nir Barkat lancerer sig selv som en kommende premierminister i Israel. (Foto: Facebook)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Tidligere borgmester i Jerusalem, Nir Barkat siger, at han burde overtage rollen som Likuds leder, når Benjamin Netanyahus politiske karriere er forbi. Det er første gang, han lancerer sig selv som en kommende premierminister, skriver Yedioth Ahronot.

”Den dag, Netanyahu-æraen er forbi, vil jeg stå som kandidat til partiledelsen og premierminister,” siger Likud-politikeren.

Men så er han nødt til at manøvrere flere politiske rivaler i centrum-højrepartiet. En af dem er Gideon Sa’ar, som har egne politiske ambitioner.

-Hvis det bliver mig mod ham, vinder jeg, siger en selvsikker Barkat.

Barkat (59) fik stor succes inden for erhvervslivet, inden han valgte en karriere inden for politik. I dag sidder han i Knesset.

-Jeg har meget god kontakt med amerikanerne og resten af ​​verden. At tale med verdensledere på samme måde som Netanyahu gør er en hård udfordring, forklarer Barkat, som er overbevist om, at han vil få succes.

I modsætning til Gideon Sa’aar, der siger, at han er klar til at udfordre Benjamin Netanyahu som Likud-leder, vil Barkat ikke udfordre den nuværende partileder- og premierminister trods korruptionsanklagerne.

Jeg har aldrig ønsket at udfordre Netanyahu. Jeg håber, at han bliver siddende i lang tid fremover. Når tiden kommer, og han selv vælger at stoppe, vil jeg være den næste premierminister, siger Barkat i interviewet med Yedioth Ahronot.

I dag er den tidligere forretningsmand god for en halv milliard Shekel. Han frygter ikke, at rigdom vil være en hindring i kampen om partiledelsen.

-Tværtimod er økonomisk komfort en stor fordel. Jeg er ikke afhængig af nogen. Ingen idiot på denne jord vil prøve at bestikke mig. I løbet af min ti-årige embedsperiode som borgmester i Jerusalem havde jeg en løn på èn Shekel om året. Jeg har den samme løn som politiker i Knesset i dag. Jeg leder ikke efter fordele. Jeg kommer med blanke ark og vil gøre denne nation endnu bedre.

På trods af at Barkat ser ud til at have stor tro på sig selv, er kilder i Likud skeptiske over, om han vil være i stand til at fjerne veteranerne i det regerende parti i magtkampen, der vil finde sted den dag Netanyahu stopper sin politiske karriere.


Barkat ønsker at blive Israels premierminister, men ikke før Netanyahu selv beslutter at fratræde. (Foto: Facebook)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFlere alvorligt såret efter lynnedslag
Næste artikelAnsøg om at komme med på MIFFs sponsorerede ungdomstur i 2020
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise