Høringen i Netanyahus korruptionssager er begyndt

Riksadvokaten og Netanyahus advokater mødes i dag.

Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom, flickr.com)

I dag begynder det første ud af mindst fire møder i justitsministeriet som kan afgøre Benjamin Netanyahus politiske skæbne. Netanyahus forsvarshold på 10-12 advokater – ledes af Ram Caspi, Amit Hadad og Yosi Ashkenazi. Modparten (anklagemyndigheden) repræsenteres af ca. 20 advokater, ledet af retsadvokat Avichai Mandelblit, statsadvokat Shai Nitzan og Liat Ben-Ari. Mødet vil blive afholdt i kælderen, i et rum uden vinduer og mobil dækning, skriver Ha’aretz.

Målet for Netanyahus forsvarere er at tilbagevise anklagerne mod Netanyahu i tre korruptionssager, enten således at rigsadvokaten ikke vil tiltale eller en reducering i tiltalen. Anklagemyndigheden har meddelt, at de vil træffe deres beslutning inden udgangen af ​​året.

Sag nummer 4000 er på dagsordenen onsdag og torsdag. Netanyahu beskyldes for at have drevet reguleringsændringer i telekommunikationsbranchen, til gavn for Shaul Elovitch, mod positiv omtale på nyhedssiden Walla (ejet af Elovitch). Netanyahus forsvarere mener, at han kun fulgte henstillingerne fra bureaukrater. De mener også, at der ikke blev indgået nogen korruptionslignende aftale med Elovitch, og påpeger, at alle politikere har komplekse forhold til medierne.

Sag nummer 1000 og 2000 står på dagsordenen søndag og mandag. I sag 1000 beskyldes Netanyahu for at have modtaget gaver til flere hundrede tusind dollars. Premierministerens forsvarere hævder, at der er tale om gaver fra venner, som ikke indebar korruption. De hævder også, at gaverne ikke var så meget værd, som anklagemyndigheden påstår. I sag 2000 beskyldes Netanyahu for at have indgået en aftale med avisen Yediot Ahronoth for at svække en konkurrent i bytte for mere positiv omtale. Netanyahus forsvarere siger, at anklagemyndighedens optagelse af forhandlingerne kun var løs tale fra Netanyahus side, han havde aldrig haft til hensigt at gennemføre planerne.

Tirsdag aften demonstrerede omkring 300 Netanyahu-tilhængere uden for Mandelblits bolig i Petah Tikva, skriver Times of Israel.

Tidligere artikelNynazistiske kampråb: ”Så hjælp os, Palæstina! Israel eksisterer stadig!”
Næste artikelBlandt Arafats livvagter, bosættere og israelske legender
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.