Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom, flickr.com)

Høringen i Netanyahus korruptionssager er begyndt

Riksadvokaten og Netanyahus advokater mødes i dag.

I dag begynder det første ud af mindst fire møder i justitsministeriet som kan afgøre Benjamin Netanyahus politiske skæbne. Netanyahus forsvarshold på 10-12 advokater – ledes af Ram Caspi, Amit Hadad og Yosi Ashkenazi. Modparten (anklagemyndigheden) repræsenteres af ca. 20 advokater, ledet af retsadvokat Avichai Mandelblit, statsadvokat Shai Nitzan og Liat Ben-Ari. Mødet vil blive afholdt i kælderen, i et rum uden vinduer og mobil dækning, skriver Ha’aretz.

Målet for Netanyahus forsvarere er at tilbagevise anklagerne mod Netanyahu i tre korruptionssager, enten således at rigsadvokaten ikke vil tiltale eller en reducering i tiltalen. Anklagemyndigheden har meddelt, at de vil træffe deres beslutning inden udgangen af ​​året.

Sag nummer 4000 er på dagsordenen onsdag og torsdag. Netanyahu beskyldes for at have drevet reguleringsændringer i telekommunikationsbranchen, til gavn for Shaul Elovitch, mod positiv omtale på nyhedssiden Walla (ejet af Elovitch). Netanyahus forsvarere mener, at han kun fulgte henstillingerne fra bureaukrater. De mener også, at der ikke blev indgået nogen korruptionslignende aftale med Elovitch, og påpeger, at alle politikere har komplekse forhold til medierne.

Sag nummer 1000 og 2000 står på dagsordenen søndag og mandag. I sag 1000 beskyldes Netanyahu for at have modtaget gaver til flere hundrede tusind dollars. Premierministerens forsvarere hævder, at der er tale om gaver fra venner, som ikke indebar korruption. De hævder også, at gaverne ikke var så meget værd, som anklagemyndigheden påstår. I sag 2000 beskyldes Netanyahu for at have indgået en aftale med avisen Yediot Ahronoth for at svække en konkurrent i bytte for mere positiv omtale. Netanyahus forsvarere siger, at anklagemyndighedens optagelse af forhandlingerne kun var løs tale fra Netanyahus side, han havde aldrig haft til hensigt at gennemføre planerne.

Tirsdag aften demonstrerede omkring 300 Netanyahu-tilhængere uden for Mandelblits bolig i Petah Tikva, skriver Times of Israel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp