Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Gantz foran “Bibi” i meningsmåling

Tidligere IDF-chef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kæmper om magten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)
For første gang efter det seneste valg er Blå og Hvid (Kahol Lavan) foran Likud i meningsmåling.

Med mindre end tre uger til det israelske valg d. 17 september står det meget jævnt mellem blokkene, viser en meningsmåling i Israel Hayom.

I den seneste meningsmåling får centrum-venstrepartiet Blå og Hvid, ledet af den tidligere IDF-chef Benny Gantz, 32 sæder. Den siddende premierminister Benjamin Netanyahus centrum-højreparti Likud får 30 sæder. Det er første gang, efter der blev udskrevet nyvalg i april, at Blå og Hvid er foran Likud i en meningsmåling.

Den arabiske fælles liste står til at få 11 sæder i Knesset. Israel Beiteinu og partileder Avigdor Lieberman står ligeledes til at få 11 sæder. De kan således havne på vippen og blive en joker efter valget.

Til højre står Yamina (United Right) til at få 10 sæder, Shas står til at få 8 og United Torah Judaism står ifølge meningsmålingen til at få 7 sæder. I centrum og på venstre siden er tidligere premierminister Ehud Baraks Democratic Union, de står til at få 6 sæder og Labor-Gesher 5 sæder.

Det betyder, at højrefløjen står til at få 55 sæder i Knesset efter valget, mens centrum-venstre blokken står til at få 54 sæder. Med 11 sæder i midten kan Avigdor Lieberman og Yisrael Beytenu ende med at beslutte, hvem der skal regere Israel efter det kommende valg.

Men andre faktorer spiller også ind. Flere små partier på højre siden kæmper for at nå over spærregrænsen. Hvis de kommer ind, vil de vippe til fordel for højresiden. Det samme vil ske, hvis de små partiers vælgere foretrækker at stemme for et af de etablerede højrepartier. Moshe Feiglin og det højreorienterede parti Zehut har allerede annonceret, at de trækker sig for at styrke højrefløjens chancer. Til gengæld loves Feiglin en ministerpost, hvis højre side vinder.

På spørgsmålet om, hvem vælgerne mener er den mest kvalificerede til at være Israels premierminister, er det en overlegen sejr til “Bibi”. 40 procent peger på Benjamin Netanyahu som den mest kvalificerede kandidat, mens 24 procent peger på Benny Gantz. Kun 6 procent mener, at Yamina-lederen og den tidligere justitsminister Ayelet Shaked er den bedste premierministerkandidat.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem