Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se, hvem Netanyahu forestiller sig som mulige efterfølgere

Benjamin Netanyahu, 2018 (kilde US State Department via Flickr and Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Benjamin_Netanyahu_2018.jpg)
Benjamin Netanyahu, 2018 (kilde US State Department via Flickr and Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Benjamin_Netanyahu_2018.jpg)
Statsministeren nævner to personer, som han mener er i stand til at lede staten Israel - ingen af ​​dem er politikere.

Benjamin Netanyahu har været Israels premierminister de sidste ti år. Han var også premierminister fra 1996 til 1999. Nu er han i en intens valgkampagne for at blive genvalgt til en ny periode. Netanyahu siger, at han ikke vil fratræde – selv hvis han tiltales i korruptionssagerne.

Netanyahu taler sjældent om, hvem der kunne være hans efterfølger som israelsk premierminister, men han gjorde det for nyligt, rapporterer kilder til internetsiden Walla. Internt i sit eget Likud-parti har Netanyahu arbejdet aktivt for at forhindre, at nogen anden kunne blive en trussel mod hans lederposition. Det er heller ikke Likud-politikere som Netanyahu nævner.

“Der er to mennesker, som jeg synes er egnede til at lede staten Israel – Yossi Cohen og Ron Dermer,” sagde Netanyahu til nogle af sine medarbejdere.

Yossi Cohen (57) er Netanyahus tidligere nationale sikkerhedsrådgiver (2013-2016), og manden, han udnævnte til at være Mossads chef i 2016. Cohen voksede op i en religiøs jødisk familie i Jerusalem. Efter at have afsluttet sin militærtjeneste valgte han Mossad som sin karrierevej. I 2002 blev han chef for agentafdelingen i Mossad.

“Cohen blev betragtet som en af ​​de mest strålende rekrutteringsfolk i Mossads historie,” skriver Ronen Bergman i bogen Rise and Kill First. Cohen formåede at få agenter inde i Hezbollah og Den Islamiske Revolutionærgarde. Fra 2011 til 2013 var Cohen vicechef for Mossad. I mange år har han ført Israels kamp for at forhindre Iran i at udvikle atomvåben.

Ron Dermer, 48, har været Israels ambassadør i Washington siden 2013. Før det fungerede han som rådgiver på Netanyahus kontor i fire år.

Ifølge Walla, forventes det ikke at Dermer har interesse i en politisk karriere efter han er færdig med sin ambassadør post. Hjemmesidens journalister mener, det er mere sandsynligt, at Cohen vælger et politisk topjob, selvom han benægter det er relevant på nuværende tidspunkt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem