Se, hvem Netanyahu forestiller sig som mulige efterfølgere

Statsministeren nævner to personer, som han mener er i stand til at lede staten Israel – ingen af ​​dem er politikere.

Benjamin Netanyahu, 2018 (kilde US State Department via Flickr and Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Benjamin_Netanyahu_2018.jpg)
Benjamin Netanyahu, 2018 (kilde US State Department via Flickr and Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Benjamin_Netanyahu_2018.jpg)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Benjamin Netanyahu har været Israels premierminister de sidste ti år. Han var også premierminister fra 1996 til 1999. Nu er han i en intens valgkampagne for at blive genvalgt til en ny periode. Netanyahu siger, at han ikke vil fratræde – selv hvis han tiltales i korruptionssagerne.

Netanyahu taler sjældent om, hvem der kunne være hans efterfølger som israelsk premierminister, men han gjorde det for nyligt, rapporterer kilder til internetsiden Walla. Internt i sit eget Likud-parti har Netanyahu arbejdet aktivt for at forhindre, at nogen anden kunne blive en trussel mod hans lederposition. Det er heller ikke Likud-politikere som Netanyahu nævner.

“Der er to mennesker, som jeg synes er egnede til at lede staten Israel – Yossi Cohen og Ron Dermer,” sagde Netanyahu til nogle af sine medarbejdere.

Yossi Cohen (57) er Netanyahus tidligere nationale sikkerhedsrådgiver (2013-2016), og manden, han udnævnte til at være Mossads chef i 2016. Cohen voksede op i en religiøs jødisk familie i Jerusalem. Efter at have afsluttet sin militærtjeneste valgte han Mossad som sin karrierevej. I 2002 blev han chef for agentafdelingen i Mossad.

“Cohen blev betragtet som en af ​​de mest strålende rekrutteringsfolk i Mossads historie,” skriver Ronen Bergman i bogen Rise and Kill First. Cohen formåede at få agenter inde i Hezbollah og Den Islamiske Revolutionærgarde. Fra 2011 til 2013 var Cohen vicechef for Mossad. I mange år har han ført Israels kamp for at forhindre Iran i at udvikle atomvåben.

Ron Dermer, 48, har været Israels ambassadør i Washington siden 2013. Før det fungerede han som rådgiver på Netanyahus kontor i fire år.

Ifølge Walla, forventes det ikke at Dermer har interesse i en politisk karriere efter han er færdig med sin ambassadør post. Hjemmesidens journalister mener, det er mere sandsynligt, at Cohen vælger et politisk topjob, selvom han benægter det er relevant på nuværende tidspunkt.

Tidligere artikelDramatisk knivangreb i den gamle bydel
Næste artikelRashida Tlaib får lov til at rejse ind i Israel af humanitære grunde
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.