Israel giver palæstinenserne mere kontrol over strømforsyningen

Overfører flere strømanlæg til de palæstinensiske myndigheder (PA).
Israel har overført flere transformatoranlæg på Vestbredden til de palæstinensiske myndigheder (PA). (Foto: COGAT)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israel Electric Corporation har givet de palæstinensiske myndigheder (PA) kontrollen over tre transformatorstationer på Vestbredden, i Tarqumiyah nær Hebron, Qalandyah nær Jerusalem og i Nablus, det skriver avisen Ha’aretz.

Til trods for diplomatisk stilstand med Israel, ønsker PA aftalen velkommen. Anlæggene vil forbedre strømforsyningen på Vestbredden. Den palæstinensiske regering siger det kan være et skridt mod opbygning af en integreret kraftleverandør i de palæstinensiske selvstyreområder.

– Vi glæder os over samarbejdet og ordningen om at kunne levere strøm over hele Vestbredden, siger den palæstinensiske premierminister Muhammad Shtayyeh.

I 2017 overførte Israel kontrollen over et anlæg i Jenin til palæstinenserne – læs MIFF’s artikel om det her på norsk.

Indtil nu blev hovedparten af palæstinensernes energibehov på Vestbredden leveret af Jerusalem District Electricity Corporation, et delvis privat selskab som blandt andet ejes af Jerusalems kommune og flere palæstinensiske byer. De køber strømmen fra Israel og leverer den til de palæstinensiske el-forbrugere via højspændingsledninger.

De seneste år har palæstinenserne rapporteret hyppige strømnedbrud, delvis grundet overbelastning, men også fordi PA ikke betaler sine regninger. Ifølge det israelske selskab som leverer strømmen har PA udbetalte el-regninger for omkring 3,5 mia. kroner.

Nu hvor palæstinenserne selv har kontrol over mere af strømnettet på Vestbredden vil der komme mere styr på strømforsyningen, men Israel Electric Corporation understreger at aftalen ikke betyder at gælden er eftergivet.

Israelske myndigheder siger at aftalen også vil forbedre strømforsyningen for israelske bosættere på Vestbredden og bidrage til at gære infrastrukturen på Vestbredden mere lig den i Israel.

– Etableringen og driften af de tre el-stationer i Judæa og Samaria vil føre til en dramatisk forbedring i tilførslen af elektricitet til både jødiske og arabiske samfund, siger energiminister Yuval Steinitz, som bruger det historiske navn på området.

Tidligere artikelDen arabiske verden er ikke længere forenet mod Israel
Næste artikelForbrugertilliden i bund efter anden Corona-nedlukning
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)