De palæstinensiske myndigheder spreder hadbudskab i moskeerne. Her illustreret fra en moske i Egypten. (Foto: Pan Chaoyue/Flickr)

– Intet skader Palæstina mere end at indgå en alliance med jøderne

De palæstinensiske selvstyremyndigheder afslører deres antisemitiske natur, mener Itamar Marcus i Palestinian Media Watch.

De palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) afslørede deres sande væsen som et jødehadende antisemitisk organ, ved at fordømme fredsaftalen mellem Israel, Emiraterne og Bahrain fordi det er en «alliance med jøderne», skriver Itamar Marcus i den israelske organisation Palestinian Media Watch (PMW).

Ikke blot er det hvad PA mener, men hadbudskabet blev spredt videre til moskeerne, i form af en instruktion til imamerne i de palæstinensiske selvstyreområder om hvad de skal sige til folket under fredagsbønnen.

Den ugentlige instruktion, som kommer fra PAs religionsministerium, bestemmer indholdet som skal forkyndes i moskeerne i de palæstinensiske selvstyreområder. Ved den seneste fredagsbøn blev imamerne bedt om at fordømme fredsaftalerne mellem Israel og arabiske lande. Her er noget af det imamerne blev bedt om at sige:

Intet skader Palæstina og dets hellige steder mere end at indgå en alliance med jøderne, være knyttet til dem og stole på dem.

Et andet budskab PA ønskede at få imamerne til sprede det antisemitiske tema som advarer muslimer mod de forfærdelige konsekvenser, inklusiv ydmygelse og skam, ved at være «lydige» mod jøderne.

Lydighed mod jøderne, og blive draget efter dem vil føre til svaghed, lovløshed, ydmygelse og skam over nationen.

PA har vedlagt flere tekster fra Koranen og Haditherne for at støtte op om deres anti-jødiske budskab og fordømmelsen af fredsaftalerne. En af teksterne advarer muslimerne om at være varsomme overfor jøder og kristne, fordi deres mål er at få muslimer til at gå bort fra deres tro på islam:

«Og aldrig vil jøderne eller de kristne accepterer dig før du følger deres religion»

Sura 2:120

Årsagen til angrebet på de kristne her skyldes at USA har spillet en central rolle i fredsaftalerne mellem Israel og arabiske lande, skriver Marcus.

I tillæg til at advare mod «alliance med jøderne» og «lydighed mod jøderne», så fordømmer PA også flere gange «normalisering og relationer til den zionistiske enhed”, som de mener er «højforræderi». Israel bliver ikke nævnt ved navn eller anerkendt, men omtales blot som den «zionistiske enhed».

Palestinian Media Watch har gentagende gange advaret om hvor centralt antisemitisme og jødehad er i PAs uddannelsessystem og ideologi. PAs budskab i moskeerne vil bidrage til at forankre det yderligere hos de muslimske palæstinensere.

Læs også MIFF’s artikler om hvordan dansk bistand til palæstinenserne går til terrorangreb mod Israel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp