Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tusindvis af palæstinensere besøger Israels strande

En muslimsk familie på stranden i Tel Aviv i 2008. (Illustrationsfoto: Upyernoz, flickr)
Israelske soldater vender ryggen til ulovlig indrejse i Israel.

I løbet af den sidste uge har tusindvis af palæstinensere, både voksne og børn trængt igennem huller i sikkerhedbarrieren for at få sig en familiedag på en af Israels strande. Alle som besøgte en israelsk strand i løbet af weekenden kunne ikke undgå at se de mange palæstinensiske familier – især i Jaffa, men også i Herzliya, Haifa og andre strande, skriver Jack Khoury og Hagar Shezaf i Ha’aretz.

– Efter de første forsøg på at trænge ind i Israel ikke blev mødt med militær respons, spredte rygtet sig hurtigt på Vestbredden, skriver Times of Israel. Der er oprettet transporttjenester fra adskillige huller og kryds i sikkerhedsbarrieren mod israelske strande. De palæstinensiske familier kommer typisk med madpakke og badetøj. De betaler omkring 50 shekel for transporten, rapporterede israelsk tv lørdag.

– Til trods for den potentielle sikkerhedsrisiko og faren for Corona-smitte har de israelske myndigheder, som er fuldt ud klar over hvad der sker, ikke grebet ind, skriver Times of Israel.

Aref Shaaban, en palæstinenser fra Jenin, siger at israelske soldater oven i købet har hjulpet palæstinensiske familier med at komme ind i Israel.

– Da vi skulle igennem hullet i sikkerhedshegnet om aften, var det en militær jeep som sørgede for der var lyst op for os, fortæller en palæstinenser til Ha’aretz.

Palæstinenserne som har besøgt Israel fortæller at de ikke har følt sig truet, hverken ved krydspunkterne eller i de israelske byer.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem