Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Dansk-sponsoreret palæstinensisk TV fremmer overfaldsgevær og stenkast for børn

En tegning som viser tegneseriefiguren Fatima give en AK47-riffel til barnekarakteren Handala. (Foto: PMW)
Opfordrer børn til at deltage i konflikten.

Et børneprogram på de palæstinensiske myndigheders officielle TV-kanal, en kanal som sponsores af danske og norske bistandsmidler, viste i en hyldest til den afdøde tegneserieskaber Naji Al-Ali en række tegninger som fremmer vold, skriver Palestinian Media Watch, som oversætter palæstinensiske medier.

Læs MIFFs artikler om hvordan dansk bistand til palæstinenserne misbruges til terror mod israelere her.

Al-Ali er kendt for at have skabt tegneseriefiguren Handala, en dreng som symboliserer palæstinensiske flygtninge, og kvinden Fatima. En af tegningerne viser Fatima som tilbyder et automatvåben af typen AK47 til Handala.

En anden tegning som blev vist i børneprogrammet viser Fatima med rødder som gror i jorden under hendes kjole, hvor hun uddeler sten til børn – også Handala. Til højre på tegningen ser man en ung pige som kaster en sten mod en israeler/jøde, som er illustreret med en stor næse og Davidstjernen på sin hat. Personen forsøger at beskytte sit hoved.

Tegneseriefiguren Fatima uddeler sten til børn, som kastes mod israelere/jøder. (Foto: PMW)

En pige som taler i programmet mens tegningerne vises forklarer at Fatima symboliserer de stærke palæstinensiske kvinder:

Naji [Al-Ali] sakbte karakteren Handala, som regelmæssigt var i hans tegninger og som REPRÆSENTERER en 10-årig dreng som illustreres med ryggen til læserne. Naji havde også en anden karakter som REGELMÆSSIGt dukkede op i hans tegninger i form af en palæstinensisk kvinde, som Naji kaldte Fatima. Hun er karakteren som ikke bliver ydmyget. Hun har en klar vision om konflikten og hvordan den skal løses.

En ung jente forteller, PA TV, 22. juli 2020

Andre tegneserier af Al-Ali, som blev vist i børneprogrammet, fremstiller israelske soldater med lange næser, bange for stenkastende palæstinensiske børn. Pigen som taler siger også at «de israelske soldater har en lang næse».

De israelske soldater har en lang næse og er i de fleste tilfælde forvirrede i mødet med stenkastende børn. Soldaten er slem og ond med opportunistiske ledere.

En ung jente forteller, PA TV, 22. juli 2020

Tegneserieskaberen Naji Al-Ali blev dræbt i London i 1987. Drabet er fortsat uløst.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem