Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ny teknologi skal hjælpe palæstinensiske landmænd

Palæstinensiske landmænd høster oliven på Vestbredden. Ny teknologi skal hjælpe dem med at vokse mere. (Foto: Wikipedia)
Israelske forskere og studerende har bidraget til at udvikle den nye teknologi.

Afsaltningsteknologi udviklet ved University of Birmingham i samarbejde med forskere og studerende i Israel, Jordan og i de palæstinensiske selvstyreområder skal hjælpe palæstinensiske landmænd i kampen mod vandmangel på Vestbredden.

Ifølge en pressemeddelelse fra det britiske universitet er udstyret udviklet så det er meget praktisk at bruge, da det kan bygges af let tilgængelige komponenter. Derfor er løsningen både enkel og billig.

Prototypen er testet i Israel og Storbritannien. Snart testes den også i de palæstinensiske selvstyreområder, skriver Jerusalem Post.

-Vores arbejde er et vellykket eksempel på, at forskere og studerende samarbejder på tværs af grænserne. Det, vi har skabt, er let distribuerbar solcelledrevet teknologi, som bidrager til at redde dyrebart grundvand, siger projektleder Philip Davies ved University of Birmingham.

Vandmangel er et stort problem i Mellemøsten. På lang sigt kan teknologien også hjælpe landmænd i andre dele af regionen. Grundvandsmagasiner verden over er udtømt, hvilket gør vandet mere salt og mindre anvendeligt. Den nye teknologi hjælper med at afsalte vandet, så det kan bruges til landbrug.

“Resultatet af dette projekt blev muliggjort ved koordineret indsats fra britiske, israelske, jordanske og palæstinensiske forskere,” sagde Davies.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem