Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Dræbte tre teenagere – nu fordobles hans terroristløn

De tre israelske teenagere Naftali Frankel, Gilad Sha'ar og Eyal Yifrach blev kidnappet og dræbt 12. juni 2014 . (Foto: Privat)
Efter fem år i fængsel har Husam Al-Qawasmi fået en stor lønforhøjelse af PA.

I sommeren 2014 blev de tre israelske teenagere Gilad Sha’ar (16), Naftali Frankel (16) og Eyal Yifrach (19) bortført og dræbt af palæstinensiske terrorister. Siden da har de palæstinensiske myndigheder (PA) betalt over 800.000 dollars i terroristbetaling til terroristerne som var involveret i drabene, skriver organisationen Palestinian Media Watch på sin hjemmeside.

Husam Al-Qawasmi blev anholdt d. 11 juli 2014 og senere idømt tre livsdomme for sin rolle i terrorangrebet. Nu har han været i fængsel i fem år. Det betyder, at PA vil fordoble deres terroristløn til ham fra 4800 kr. om måneden til 9600 kr. om måneden. Hjernen bag det tredobbelte drab har modtaget lidt over 250.000 kroner siden han blev anholdt i sommeren 2014.

Marwan Al-Qawasmi og Amer Abu Aisheh var dem, der kidnappede de tre teenagere og kort efter skød og dræbte dem. De to terrorister blev senere skudt og dræbt af israelske styrker, da de modsatte sig anholdelsen. Da de i henhold til PA døde som “martyrer”, modtager deres familier store summer af PA.

Som PMW i mange år har dokumenteret og MIFF har vidererapporteret, har PA en politik om at betale månedlige lønninger til fængslede terrorister samt familieydelser til dræbte terrorister – de såkaldte “martyrer”.

Udbetalingerne til fængslede terrorister øges alt efter hvor lang tid de er fængslet. (Illustration: PMW)

Det er de palæstinensiske myndigheders love, der gør det muligt for Al Qawasmi at fordoble sin terroristløn. Loven som blev vedtaget i 2004 tyder på, at jo længere en terrorist er fængslet, jo højere vil lønnen være. Udbetalingerne øges gradvist – indtil terroristen har været 30 år fængsel. Så får de udbetalt i alt 29.000 kroner om måneden. Dem, der afsoner længst fængselstraf er også dem, der står bag de værste terrorangreb – jo flere mennesker terroristen dræber – desto bedre betaler PA for det.

Ud over at betale de fængslede terrorister udbetaler PA også store månedlige beløb til familierne af de dræbte terrorister. Overlevende efter Al-Qawasmi og Abu Aisheh, de terrorister, der dræbte teenagerne, har begge fået udbetalt store summer. Da Al-Qawasmi var gift og havde et barn, fik familien ekstra betaling. Siden 2014 har PA udbetalt 275.000 kr. til hans familie.

Abu Aisheh var også gift. Han havde tre børn. De får endnu flere penge. Siden det tredobbelte drab for fem år siden har de fået 330.000 kr.

Selv om de kæmper med en selvstændig påført økonomisk krise, har PA i de første fem måneder af 2019 udbetalt 560 mio. Kr. i terroristlønninger til fanger – og frigivede terrorister. Det er en stigning på 11,8% i forhold til 2018.

Ikke desto mindre er der ikke noget der tyder på, at de norske myndigheder, som er en af ​​de største finansielle bidragydere til PA, vil lukke for pengekassen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem