Tel Aviv starter Shabbat-bus fra på fredag

Shabbat-busserne vil forbinde visse byer i Tel Aviv-området sammen i weekenderne. Det bliver eksempelvis Ramat HaSharon, Giv’atayim, Kiryat Ono og Tel Aviv-Yafo.

Tel Aviv vil forbinde flere byer i området med bus forbindelser på Shabbat. (Foto: Tel Aviv @TelAviv, Twitter)

Tel Aviv lancerer sit nye Shabbat-transportinitiativ i weekenden, meddeler kommunen i Tel Aviv-Yafo, skriver Jerusalem Post.

Transportnetværket vil forbinde visse byer i Tel Aviv-området – eksempelvis Ramat HaSharon, Giv’atayim, Kiryat Ono og Tel Aviv-Yafo i weekenderne – og vil levere transportmuligheder til over 4 millioner indbyggere i byen og dets omkringliggende område.

Der er planer om at indkludere flere byer i ordningen i løbet af de kommende år.

-Muligheden for at transportere sig i løbet af weekenden fra et punkt til et andet er en grundlæggende ret. Metropolitans transportnet blev oprettet for at imødekomme behovet hos en stor del af den israelske befolkning i weekenderne, hvor der ikke er offentlig transport, sagde Tel Aviv-Yafos borgmester Ron Huldai.

Metropolitan transport-netværket er en særlig vigtig satsning – den er den seneste tilføjelse til andre initiativer fra Tel Aviv-Yafos Kommune såsom AutoTel og Tel-O-Fun.

-Busserne, der køres af Kavim 4-5, vil tilbyde seks ruter, der kører på en 300 kilometer lang rute, som inkluderer over 500 stop. Ruterne tager også hensyn til de kvarterer, der observerer shabbat i det omkringliggende område.

-Busserne kører hver halve time mellem 18:00 fredag aften til 02:00 lørdag, og derefter igen fra 09:00 – 17:00 på lørdag.
Tidligere artikelUSA: – Israelske bosættelser er ikke i strid med folkeretten
Næste artikelKofod kommer til kort i sin kritik af USAs støtte til Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.