Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

SodaStream – et af Israels symboler på sameksistens fyrer flere af sine medarbejdere

SodaStream er et af Israels bedst kendte symboler på sameksistens. Israelske-jøder, israelske-arabere, israelske-beduiner og palæstinensere har igennem årtier arbejdet sammen i virksomheden. (Foto: Her ses USA's ambassadør David Friedman under sit besøg hos SodaStream, 6. nov 2018. Foto taget af Matty Stern/U.S. Embassy Jerusalem, flickr)
Israels symbol på sameksistens tvinges til at fyre medarbejdere for at kunne følge med udviklingen på det globale marked.

Et af Israels bedst kendte symboler på sameksistens – SodaStream er en ud af flere israelske virksomheder som fyrer medarbejdere, skriver Times of Israel.


SodaStream har meddelt at de vil fyrer 120 medarbejdere, hovedsageligt på deres fabrik i Syd-Israel.

Størstedelen af virksomhedens nedskæringer vil ske på SodaStreams produktionsanlæg i industriparken Idan Hanegev tæt på den israelsk-beduinske by Rahat. Her er de ansatte israelske-beduiner fra det omkringliggende område. Fabrikken beskæftiger i dag 2.000 medarbejdere.

– De seneste år har SodaStream øget sin arbejdsstyrke for at kunne følge med virksomhedens vækst – især under Corona-krisen. De nuværende prognoser tyder på at vi vil vende tilbage til efterspørgselsniveauet som det var før Corona-krisen. Samtidig er vi sårbare når det gælder volatile globale markedsforhold, som påvirker vores forretning, udtaler SodaStream.

Ændrede markedsforhold og en “ny forretningsvirkelighed” har tvunget virksomheden til at reducere sin globale arbejdsstyrke med omkring 5%, tilføjer SodaStream.

SodaStream udtaler at de vil oprette et karrierecenter for at hjælpe de afskedigede medarbejdere med at finde andre job.

SodaStream som blev grundlagt i 1991 fremstiller og sælger sodamaskiner til hjemmebrug. I 2018 blev virksomheden opkøbt af den amerikanske producent PepsiCo Inc. for 22,60 milliarder kroner. Som en del af aftalen forpligtede PepsiCo sig til at lade SodaStream forblive en uafhængig enhed på det amerikanske marked og beholde sit israelske hovedkvarter i 15 år.

Omkring et år efter købet annoncerede PepsiCo en udvidelse på omkring 650 millioner kroner af SodaStreams fabrik i Syd-Israel og rekrutering af yderligere 1.000 ansatte. Gennem årene har virksomheden beskæftiget forskellige befolkningsgrupper på sine produktionssteder, inkl. israelske-jøder, israelske-arabere, israelske-beduiner og palæstinensere.

SodaStream har 3.800 medarbejdere på verdensplan. Heraf er 2.000 ansat i Israel.

SodaStream sælges i mere end 45 lande.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem