- Ved at kombinere vores stærke økonomier i en fornyet handelsaftale vil vi kunne øge handelen, understøtte jobs og hjælpe med at løfte vores økonomiske forhold til det næste niveau, udtaler Storbritanniens handelsminister Anne-Marie Trevelyan. (Foto: UK in Israel Eilat-Eilot Renewable Energy Conference, Eilat-Eilot Renewable Energy Conference, 23. feb. 2011, flickr)

Storbritannien har indledt forhandlinger om frihandel med Israel

Storbritannien vil styrke handelsforholdet med Israel.

Storbritannien har indledt forhandlinger om frihandel med Israel med henblik på at styrke bånd i service- og teknologisektoren.

Storbritannien søger efter nye handelsaftaler efter de forlod EU, skriver Israel Hayom.

De to landes nuværende handelsaftale er baseret på en gammel EU-aftale, uden specifikke bestemmelser om tjenesteydelser, lyder det fra Storbritannien som også tilføjer at handelsforholdet på nuværende tidspunkt har en værdi på 5 milliarder engelske pund (svarende til over 43 milliarder kroner) om året:

– Storbritannien og Israel er begge moderne, supermagter inden for højteknologiske tjenester, men vores nuværende handelsforhold er baseret på en aftale fra 1995, før smartphones, internet og digitalt leverede tjenester transformerede den globale økonomi.

– Ved at kombinere vores stærke økonomier i en fornyet handelsaftale vil vi kunne øge handelen, understøtte jobs og hjælpe med at løfte vores økonomiske forhold til det næste niveau, udtaler Storbritanniens handelsminister Anne-Marie Trevelyan.

Storbritannien vurdere at en aftale vil kunne øge britisk serviceeksport med op til 78 millioner engelske pund (svarende til over 680 millioner kroner) og gavne over 6.000 virksomheder

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp