Search
Her ses Intel-ejendom i Jerusalem. Nu opkøber Intel stort i Israel. (Foto: Flash90)

Intel køber endnu en israelsk virksomhed

Intel køber chip-producenten Tower Semiconductor for over 33 milliarder kroner. Det er Intels sjette opkøb i løbet af fem år.

Intel Corporation kæber den israelske virksomhed Tower Semiconductor for over 33 milliarder kroner, har virksomhederne udmeldt i pressemedelelse. Virksomheden har to produktionsanlæg i Israel, to i USA og tre i Japan.

– Opkøbet er en betydelig styrkelse af Intels IDM 2.0 strategi og det styrker vores produktionskapacitet, vores globale fodaftryk og teknologiportefølje, står der i pressemedelelsen.

Intel-chef Pat Gelsinger fortæller at den israelske virksomhed har den teknologi og kundskab som markedet efterspørger. Tower startede i 1993 og er verdensledende i udvikling af halvledere og mikroprocessorer.

– Aftalen vil skabe nye muligheder for vores eksisterende og fremtidige kunder, siger Gelsinger.

Tower Semiconductor har omkring 6000 ansatte og selskabet er Intels største opkøb siden Mobileye, som Intel købte for over 90 milliarder kroner i 2017. Tower er Intels sjette opkøb i Israel de seneste fem år.

Udover opkøbet af de israelske virksomheder har Intel også investeret over 69 milliarder kroner i nyt produktionsanlæg i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp