Det emiratiske flag. (Foto: The Presidential Office of Ukraine, 3. december 2021, Wikimedia Commons)

Emiraterne investerer over 600 millioner kroner i Israels teknologisektor

- 2020 var året hvor [Abraham-aftalerne] blev underskrevet, 2021 var året hvor vi byggede infrastrukturen for fremtiden, 2022 bliver året for ægte forretning- og ægte normalisering, siger Fleur Hassan-Nahoum.

Siden Israel iondgik Abraham-aftalerne med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i september 2020, er forbindelserne mellem Israel og Emiraterne blevet varmere og varmere for hver dag der går. Det ses på flere fronter – blandt andet økonomisk. Læs om Abraham-aftalerne HER.

Nu har en stor statslig formuefond i Emiraterne besluttet at investere 100 millioner dollars (svarende til over 600 millioner kroneri israelske venturekapitalfirmaer i teknologisektoren, ifdølge The Wall Street Journal (WJS), skriver i24NEWS.

Den økonomiske investering fra Mubadala Investment i Abu Dhabi er udtryk for en uddybning af de økonomiske og forretningsmæssige bånd mellem landene, knap halvandet år efter de indgik Abraham-aftalerne.

Israels-emiratisk handel forventes i år at nå op på 2 milliarder dollars (svarende til over 13 milliarder kroner) – det er en stigning fra omkring 250 millioner dollars årligt (svarende til over 1,6 milliarder kroner) før etablering af de diplomatiske bånd, ifølge UAE-Israel Business Council, en handelsgruppe som repræsenterer 6.000 israelske og emiratiske forretningsfolk.

– Abraham-aftalerne har faktisk har ændret paradigmet for forretning og handel med den arabiske verden, forklarer Fleur Hassan-Nahoum, Jerusalems viceborgmester og medstifter af UAE-Israel Business Council, til i24NEWS.

Som eksempel nævner Hassan-Nahoum stigning i Israels handel med Jordan og Egypten – de to lande underskrev fredsaftaler med den jødiske stat for flere årtier siden.

Bahrain, Marokko og Sudan normaliserede også forholdet til Israel som en del af Abraham-aftalerne.

Ifølge WSJ investerede Mubadala, som forvalter 250 milliarder dollars i aktiver, op til 20 millioner dollars (svarende til over 132 millairder kroner) i seks VC-virksomheder baseret i Israel eller med et israelsk fokus, inkl. Mangrove Capital Partners, Entrée Capital, Aleph Capital, Viola Ventures, Pitango og MizMaa.

Israelske virksomheder investerer også i Abu Dhabi og Dubai og flytter personale dertil fra Tel Aviv.

– Dubai er et meget vigtigt knudepunkt for Afrika, Asien, til hele østsiden af ​​kloden. Det er virkelig en gateway og så er der skattefrihed. Derfor er der mange incitamenter og mange gode grunde til, at israelske virksomheder vil starte distributionen af ​​deres produkter mod øst fra centrum, der er Dubai, siger Hassan-Nahoum.

– 2020 var året hvor [Abraham-aftalerne] blev underskrevet, 2021 var året hvor vi byggede infrastrukturen for fremtiden… og jeg tror, ​​at 2022 bliver året for ægte forretning- og ægte normalisering,
slutter Hassan-Nahoum.
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp