Israel fik 33 nye «enhjørninger» i 2021

Corona-krisen har ikke ramt Israels teknologibranche som fik dobbelt så mange investeringer i 2021.
Teknologibranchen er et af de vigtigste erhverv i Israel, som hovedsageligt holder til i Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Trods Corona-krisen har israelske teknologivirksomheder klaret sig rigtig godt de seneste år – 2021 var ingen undtagelse. I 2021 blev det for andet år i træk, til rekordstore investeringer, skriver Yediot Ahronot.

Brancheorganisationen Start-Up Nation Central fortæller at der i 2021 blev investeret ny rekord på over 163 milliarder kroner i israelske teknologivirksomheder. Det er mere end dobbelt så meget i forhold til 2020, som også blev et rekordår.

Virksomheder der beskæftiger sig med sikkerhed – især cybersikkerhed er de størst i Israels teknologisektor. Herefter følger corporate- og finansteknologi. De tre nævnte sektorer tiltrak omkring to tredje dele af alle investeringer.

Ifølge brancheorganisationen fik Israel i 2021 33 nye «enhjørninger» – dvs. hurtigt voksende teknologivirksomheder med en markedsværdi på over én milliard dollars – svarende til over 6,64 milliarder kroner. Israel har totalt 54 virksomheder som lever op til enhjørning-kriterierne. I Danmark kan du tælle antallet af enhjørning virksomheder på èn hånd.

– Israelske virksomheder viste deres smidighed og reaktionsevne ved at udvikle avancerede produkter og tjenester på områder som havde størst behov for det, siger Avi Hasson, som er administrerende direktør i Start-Up Nation Central.

Væksten som teknologibranchen oplever bringer også udfordringer med sig. Mange virksomheder har både svært ved at rekruttere tilstrækkeligt med medarbejder til at kunne imødekomme efterspørgslen og rekrutteringsvirksomhederne kan ikke få fat i nok HR medarbejdere til at finde de rette profiler til virksomhederne.

Der var i forvejen en hård kamp om at få fat i de rette medarbejdere i både israelske virksomheder og store internationale virksomheder med kontorer i Israel – eksempelvis Apple og Microsoft.

Israels finansminister Avigdor Lieberman har varslet en prøveperiode hvor udenlandske arbejdere skal kompensere for manglen på ansatte i Israel. Især sociale sundhedsmedarbejdere til ældre, handicappede og andre sårbargrupper har yderst svært ved at få den hjælp som de har behov for.

Microsoft fordobler antal ansatte i Israel

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelØstrigs tidligere kansler udnævnt til medformand i NGO som bekæmper antisemitisme
Næste artikelIran: – Vi nærmer os «en god aftale»
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise