Search
Teknologibranchen er et af de vigtigste erhverv i Israel, som hovedsageligt holder til i Tel Aviv. (Foto: Flash90)

Israel fik 33 nye «enhjørninger» i 2021

Corona-krisen har ikke ramt Israels teknologibranche som fik dobbelt så mange investeringer i 2021.

Trods Corona-krisen har israelske teknologivirksomheder klaret sig rigtig godt de seneste år – 2021 var ingen undtagelse. I 2021 blev det for andet år i træk, til rekordstore investeringer, skriver Yediot Ahronot.

Brancheorganisationen Start-Up Nation Central fortæller at der i 2021 blev investeret ny rekord på over 163 milliarder kroner i israelske teknologivirksomheder. Det er mere end dobbelt så meget i forhold til 2020, som også blev et rekordår.

Virksomheder der beskæftiger sig med sikkerhed – især cybersikkerhed er de størst i Israels teknologisektor. Herefter følger corporate- og finansteknologi. De tre nævnte sektorer tiltrak omkring to tredje dele af alle investeringer.

Ifølge brancheorganisationen fik Israel i 2021 33 nye «enhjørninger» – dvs. hurtigt voksende teknologivirksomheder med en markedsværdi på over én milliard dollars – svarende til over 6,64 milliarder kroner. Israel har totalt 54 virksomheder som lever op til enhjørning-kriterierne. I Danmark kan du tælle antallet af enhjørning virksomheder på èn hånd.

– Israelske virksomheder viste deres smidighed og reaktionsevne ved at udvikle avancerede produkter og tjenester på områder som havde størst behov for det, siger Avi Hasson, som er administrerende direktør i Start-Up Nation Central.

Væksten som teknologibranchen oplever bringer også udfordringer med sig. Mange virksomheder har både svært ved at rekruttere tilstrækkeligt med medarbejder til at kunne imødekomme efterspørgslen og rekrutteringsvirksomhederne kan ikke få fat i nok HR medarbejdere til at finde de rette profiler til virksomhederne.

Der var i forvejen en hård kamp om at få fat i de rette medarbejdere i både israelske virksomheder og store internationale virksomheder med kontorer i Israel – eksempelvis Apple og Microsoft.

Israels finansminister Avigdor Lieberman har varslet en prøveperiode hvor udenlandske arbejdere skal kompensere for manglen på ansatte i Israel. Især sociale sundhedsmedarbejdere til ældre, handicappede og andre sårbargrupper har yderst svært ved at få den hjælp som de har behov for.

Microsoft fordobler antal ansatte i Israel

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp