Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Investerer enorme summer i israelske teknologivirksomheder

Teknologibranchen er et af de vigtigste erhverv i Israel, som hovedsageligt holder til i Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Indtil videre har der været investeringer på over 104 milliarder kroner.

Den israelske teknologisektor slog endnu en gang ny finansieringsrekord, med over 104 milliarder kroner i nye investeringer siden primo 2021. Det er knap dobbelt så meget som i 2020 – som også var et rekordår.

I løbet af de tre første kvartaler af 2021 blev der samlet 71% mere end i kapital end i hele 2020, skriver Times of Israel. I 2020 blev der investeret knap 61 milliarder kroner. Siden 2021 er der indgået 575 aftaler om investering i israelske teknologivirksomheder, ud af de aftaler var 53 af dem, aftaler om investeringer på over 592 millioner kroner.

Stadig flere israelske højteknologi virksomheder regnes for at være «enhjørninger», dvs virksomheder som er vurderet til at have en værdi på over én milliard dollars (over 6,64 milliarder kroner).

Blandt de israelske virksomheder som indtil videre har fået de største investeringer i år, er start up virksomheden Melio, som har fået over 1,46 milliarder kroner i ny kapital, betalingsplatformen Papaya Global fik også over 1,46 milliarder kroner i ny kapital og teknologivirksomheden Wiliot fik over 1,18 milliarder kroner.

Virksomheder som arbejder med cybersikkerhed har indtil videre fået de største investeringer i 2021, med over 26,46 milliarder kroner. Men virksomheder som arbejder med finansteknologi ligger ikke langt bag dem med 25,76 milliarder kroner i investeringer.

Selv om Corona-krisen er gået hårdt udover israelsk økonomi, har pandemien også bidraget til at øge værdien af mange israelske teknologivirksomheder. Pandemien har blandt andet betydet at brugen af hjemmekontor og videokonferencer er øget.

– Teknologisektoren accelererede da verden blev digitaliseret og gik over til skybaserede løsninger på alle områder, derudover opstod der stigende efterspørgsel på cyberløsninger, forklarer Shira Azran fra Meitar Law Offices.

Udenlandske investorer har stået for mere end 100 af de knap 104,43 milliarder kroner der er blevet investeret i år – israelske investorer står for resten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem