Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel har åbnet ny giganthavn i Haifa

Haifas havn er blevet opgraderet for 15 milliarder kroner. Her fra 2018. (Foto: David Cohen/Flash90)
Har kostet 15 milliarder kroner og vil styrke Israel som regional aktør.

Israel har åbnet ny stor havn langs Middelhavskysten som vil skabe en hårdt tiltrængt konkurrence i en sektor plaget af forsinkelser. Den nye havn vil også styrke Israels position som en regional aktør, skriver Jerusalem Post.

Den nye havn, liggende i den blandede by Haifa, har kostet omkring 15 milliarder kroner og skal opereres af den kinesiske virksomhed Shanghai International Port Group. I havnen vil det være muligt for fragtskibe med over 18.000 containere at lægge til kaj.

Israel har valgt at sælge sine statsejede havne og bygger nye private havne i et forsøg på at nedbringe både udgifter og ventetid på lasting af skibe. Omkring 99% af alle varer som fragtes ind og ud af Israel går via havvejen, derfor har det været hårdt tiltrængt med en opgradering for at skabe økonomisk vækst.

Derudover har de tættere bånd med Israels arabiske nabolande skabt ideale betinger for at blive et regionalt knudepunkt.

– Jeg er sikker på at vi kan udnytte muligheden, ikke kun for lokal velstand, men til at realisere muligheder og give et reelt bidrag til vores naboer i Mellemøsten, udtalte transportminister Merav Michaeli under havåbningen.

I hendold til planen vil der også blive åbnet en ny havn i Ashdod inden udgangen af 2021. Havnen vil blive drevet af schweiziske Terminal Investment Limited.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem