Nu falder arbejdsløsheden

Men mange israelere er fortsat arbejdsløse som følge af Corona-krisen.
Israel har lettet på restriktionerne i takt med flere er blevet vaccineret. Nu kan indbyggerne igen gå på cafe, restauranter og sætte gang i israelsk økonomi. Her Tel Avivim i Tel Aviv. (Foto: Arsen Ostrovsky)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Corona-krise, gentangende nedlukninger af samfundet og lukkede grænser fik arbejdsløsheden til at eksplodere i Israel. Nu ser det ud til at israelsk økonomi er ved at komme sig igen i takt med at landet imponerende vaccineindsats har betydet at antallet af smittede og syge er faldet markant, skriver Times of Israel.

Ifølge tallene fra Israels centrale statistik faldt arbejdsløsheden i februar fra 18 procent til 16,7 procent – omregnet svarer det til omkring 50.000 arbejdsløse, eller et fald fra 748.000 698.000 arbejdsløse. De fleste arbejdsløse har mistet deres arbejde som følge af Corona-krisen som har haft og fortsat har alvorlige konsekvenser for israelsk økonomi.

Genåbningen af samfundet begyndte for alvor ultimo februar og menes at kunne forklare faldet i arbejdsløshedsløshedskøen. I løbet af marts åbnede samfundet endnu mere op og arbejdsløsheden forventes derfor at falde yderligere.

Israels Finansministerium anslår at bruttonationalproduktet i 2021 vil stige med 2,8% til 4,9%, afhængigt af om lettelserne i Corona-restriktionerne fortsætter. De forventer også at såfremt vaccineprogrammet fortsætter med at være en succes og økonomien bliver ved at komme sig, vil arbejdsløsheden i slutningen af året falde til 6,5%.

Før Corona-krisen lå arbejdsløsheden i Israel på 4%.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise