Israel har lettet på restriktionerne i takt med flere er blevet vaccineret. Nu kan indbyggerne igen gå på cafe, restauranter og sætte gang i israelsk økonomi. Her Tel Avivim i Tel Aviv. (Foto: Arsen Ostrovsky)

Nu falder arbejdsløsheden

Men mange israelere er fortsat arbejdsløse som følge af Corona-krisen.

Corona-krise, gentangende nedlukninger af samfundet og lukkede grænser fik arbejdsløsheden til at eksplodere i Israel. Nu ser det ud til at israelsk økonomi er ved at komme sig igen i takt med at landet imponerende vaccineindsats har betydet at antallet af smittede og syge er faldet markant, skriver Times of Israel.

Ifølge tallene fra Israels centrale statistik faldt arbejdsløsheden i februar fra 18 procent til 16,7 procent – omregnet svarer det til omkring 50.000 arbejdsløse, eller et fald fra 748.000 698.000 arbejdsløse. De fleste arbejdsløse har mistet deres arbejde som følge af Corona-krisen som har haft og fortsat har alvorlige konsekvenser for israelsk økonomi.

Genåbningen af samfundet begyndte for alvor ultimo februar og menes at kunne forklare faldet i arbejdsløshedsløshedskøen. I løbet af marts åbnede samfundet endnu mere op og arbejdsløsheden forventes derfor at falde yderligere.

Israels Finansministerium anslår at bruttonationalproduktet i 2021 vil stige med 2,8% til 4,9%, afhængigt af om lettelserne i Corona-restriktionerne fortsætter. De forventer også at såfremt vaccineprogrammet fortsætter med at være en succes og økonomien bliver ved at komme sig, vil arbejdsløsheden i slutningen af året falde til 6,5%.

Før Corona-krisen lå arbejdsløsheden i Israel på 4%.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp