Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk virksomhed skal bygge en af Nordens største vindmølleparker

Den israelske virksomhed Enlight satser på udvikling af vedvarende energi og vindmølleparker i Norden. (Foto: Siemens)
Den israelske virksomhed Enlight satser på vedvarende energi i de nordiske lande.

Den israelske virksomhed Enlight, som satser på vedvarende energi, har opkøbt det svenske projekt Björnberget – en af de største vindparker i Europa. Det her har virksomheden meddelt i en pressemeddelelse, skriver avisen Israel Hayom.

Enlights medstifter og administrerende direktør, Gilad Yavetz, er stolt over at have fået aftalen på plads, «især i en udfordrende tid for israelsk økonomi».

– Det er Enlights andet store projekt på det nordiske marked, det største, mest udviklede og likvide marked i Europa, siger Yavetz i pressemeddelelsen.

Björnberget har en total kapacitet på 372 megawatt. Der er givet tilladelser til udbygningen, som omfatter 60 vindturbiner med Siemens Gamesa 5X-teknologi. Der skal investeres over 3 mia. kroner i vindmølleparken.

Den israelske virksomheds andel bliver 55-61%, mens resten vil være ejet af European Prime Green Energy Investment Fund (PGEIF), som specialiserer sig i investeringer i vindenergi på det nordiske marked. Enlight og PGEIF er også blevet enige om at samarbejde om flere vedvarende energiprojekter i Norden.

Enlight har desuden opkøbt 20% af aktierne i PGEIF og vil investere op mod 350 mio. kroner i fonden, som skal bruges på nye projekter.

Når Björnberget-projektet kører, vil der ifølge prognoserne, ved udgangen af 2023 blive produceret strøm for 210 mio. kroner det første år, og omkring 420 mio. kroner om året i gennemsnit i løbet af driften.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem