Israelsk virksomhed skal bygge en af Nordens største vindmølleparker

Den israelske virksomhed Enlight satser på vedvarende energi i de nordiske lande.

Den israelske virksomhed Enlight satser på udvikling af vedvarende energi og vindmølleparker i Norden. (Foto: Siemens)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske virksomhed Enlight, som satser på vedvarende energi, har opkøbt det svenske projekt Björnberget – en af de største vindparker i Europa. Det her har virksomheden meddelt i en pressemeddelelse, skriver avisen Israel Hayom.

Enlights medstifter og administrerende direktør, Gilad Yavetz, er stolt over at have fået aftalen på plads, «især i en udfordrende tid for israelsk økonomi».

– Det er Enlights andet store projekt på det nordiske marked, det største, mest udviklede og likvide marked i Europa, siger Yavetz i pressemeddelelsen.

Björnberget har en total kapacitet på 372 megawatt. Der er givet tilladelser til udbygningen, som omfatter 60 vindturbiner med Siemens Gamesa 5X-teknologi. Der skal investeres over 3 mia. kroner i vindmølleparken.

Den israelske virksomheds andel bliver 55-61%, mens resten vil være ejet af European Prime Green Energy Investment Fund (PGEIF), som specialiserer sig i investeringer i vindenergi på det nordiske marked. Enlight og PGEIF er også blevet enige om at samarbejde om flere vedvarende energiprojekter i Norden.

Enlight har desuden opkøbt 20% af aktierne i PGEIF og vil investere op mod 350 mio. kroner i fonden, som skal bruges på nye projekter.

Når Björnberget-projektet kører, vil der ifølge prognoserne, ved udgangen af 2023 blive produceret strøm for 210 mio. kroner det første år, og omkring 420 mio. kroner om året i gennemsnit i løbet af driften.

Tidligere artikelIDF specialstyrker har udført hemmelig operation – ødelagde to syriske forposter
Næste artikelKan fredsaftaler i Mellemøsten ende med våbenkapløb?
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)