Den israelske virksomhed Enlight satser på udvikling af vedvarende energi og vindmølleparker i Norden. (Foto: Siemens)

Israelsk virksomhed skal bygge en af Nordens største vindmølleparker

Den israelske virksomhed Enlight satser på vedvarende energi i de nordiske lande.

Den israelske virksomhed Enlight, som satser på vedvarende energi, har opkøbt det svenske projekt Björnberget – en af de største vindparker i Europa. Det her har virksomheden meddelt i en pressemeddelelse, skriver avisen Israel Hayom.

Enlights medstifter og administrerende direktør, Gilad Yavetz, er stolt over at have fået aftalen på plads, «især i en udfordrende tid for israelsk økonomi».

– Det er Enlights andet store projekt på det nordiske marked, det største, mest udviklede og likvide marked i Europa, siger Yavetz i pressemeddelelsen.

Björnberget har en total kapacitet på 372 megawatt. Der er givet tilladelser til udbygningen, som omfatter 60 vindturbiner med Siemens Gamesa 5X-teknologi. Der skal investeres over 3 mia. kroner i vindmølleparken.

Den israelske virksomheds andel bliver 55-61%, mens resten vil være ejet af European Prime Green Energy Investment Fund (PGEIF), som specialiserer sig i investeringer i vindenergi på det nordiske marked. Enlight og PGEIF er også blevet enige om at samarbejde om flere vedvarende energiprojekter i Norden.

Enlight har desuden opkøbt 20% af aktierne i PGEIF og vil investere op mod 350 mio. kroner i fonden, som skal bruges på nye projekter.

Når Björnberget-projektet kører, vil der ifølge prognoserne, ved udgangen af 2023 blive produceret strøm for 210 mio. kroner det første år, og omkring 420 mio. kroner om året i gennemsnit i løbet af driften.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp