Israels turistindustri har mistet 24 milliarder kroner i 2020

Alene i september faldt turismen med 96% til 15.100 turister mod 405.000 i 2019.

Folk i Sderot er venlige og åbne over for folk udefra - vis din støtte ved at besøge byen. (Foto: Rika Greenberg)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske turistindustri har mistet omkring 24 mia. kroner siden starten af 2020 som følge af Corona-krisen, Corona-restriktioner som har holdt turisterne væk, aflyste begivenheder og lukkede turistattraktioner, det rapporterede turistministeriet i dag.

Alene i september faldt antallet af turister, der kom ind i landet med 96 procent til 15.100 personer mod 405.000 personer i 2019, det skriver avisen Jerusalem Post.

Turistministeriet advarer om en slem krisen i turistindustrien.

Den nyudnævnte turistminister Orit Farkash-Hacohen fortæller at “en turistindustri ikke kun er rart at have”, og at en genåbning af branchen hurtigt kan blive en del af en løsningen på Israels nuværende økonomiske udfordringer. Læs MIFF’s artikler om den økonomiske krise i Israel her.

Farkash-Hacohen fortalte, at hun arbejder på at gennemføre to reformer. Den ene reform vil give israelske- og udenlandske turister mulighed for at rejse til udvalgte byer i Israel – eksempelvis Eilat. Det anden reform vil genåbne familie-drevet gæstehuse som har færre gæster og bliver ikke bliver smittet i samme grad som turister der bor på større kædehoteller.

Dr. Eran Ketter fra Kinneret College
sagde, at Israel har “dømt [turist] industrien til sult og fattigdom.” Han bemærkede også, at den nuværende situation er endnu mere akut fordi den kommer ovenpå et år med overskud. I 2019 besøgte 4,5 mio. turister landet. Læs MIFF’s artikel om turister i Israel i 2019 her.

Tidligere artikelKan fredsaftaler i Mellemøsten ende med våbenkapløb?
Næste artikelCorona-miraklet på Hadassah Ein Kerem
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)