Search
Folk i Sderot er venlige og åbne over for folk udefra - vis din støtte ved at besøge byen. (Foto: Rika Greenberg)

Israels turistindustri har mistet 24 milliarder kroner i 2020

Alene i september faldt turismen med 96% til 15.100 turister mod 405.000 i 2019.

Den israelske turistindustri har mistet omkring 24 mia. kroner siden starten af 2020 som følge af Corona-krisen, Corona-restriktioner som har holdt turisterne væk, aflyste begivenheder og lukkede turistattraktioner, det rapporterede turistministeriet i dag.

Alene i september faldt antallet af turister, der kom ind i landet med 96 procent til 15.100 personer mod 405.000 personer i 2019, det skriver avisen Jerusalem Post.

Turistministeriet advarer om en slem krisen i turistindustrien.

Den nyudnævnte turistminister Orit Farkash-Hacohen fortæller at “en turistindustri ikke kun er rart at have”, og at en genåbning af branchen hurtigt kan blive en del af en løsningen på Israels nuværende økonomiske udfordringer. Læs MIFF’s artikler om den økonomiske krise i Israel her.

Farkash-Hacohen fortalte, at hun arbejder på at gennemføre to reformer. Den ene reform vil give israelske- og udenlandske turister mulighed for at rejse til udvalgte byer i Israel – eksempelvis Eilat. Det anden reform vil genåbne familie-drevet gæstehuse som har færre gæster og bliver ikke bliver smittet i samme grad som turister der bor på større kædehoteller.

Dr. Eran Ketter fra Kinneret College
sagde, at Israel har “dømt [turist] industrien til sult og fattigdom.” Han bemærkede også, at den nuværende situation er endnu mere akut fordi den kommer ovenpå et år med overskud. I 2019 besøgte 4,5 mio. turister landet. Læs MIFF’s artikel om turister i Israel i 2019 her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp