Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu: – Vi afsætter 18 mio. kroner til mad-uddeling inden Rosh Hashanah

Israels premierminister Benjamin Netanyahu (Foto: Amos Ben-Gershom / Flickr)
- Vi investerer næsten 296 mio. dollars i øjeblikkelig bistand til sektorer i nød. Vi ønsker at hjælpe dem her og nu, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu meddelte søndag, at regeringen før Rosh Hashanah (jødisk nytår) som i år falder 18 september, vil tredoble den økonomiske støtte til fødevarebanker og velgørendeorganisationer som uddeler mad til trængende israelere til 18 mio. shekel, svarende til omkring 36 mio. kroner. Derudover vil der også blive afsat 9 mio. shekel, svarende til omkring 18 mio. kroner til mad-uddeling i forbindelse med de kommende helligdage, sagde Netanyahu. Det skriver Jewish News Syndicate.

Netanyahus udtalelse kommer efter et fællesmøde på premierministerens kontor i Jerusalem mellem Netanyahu, finansminister Israel Katz, minister for arbejde, sociale anliggender og socialtjenester Itzik Shmuli med repræsentanter for NGO’er som hjælper trængende israelere.

– Vi investerer næsten 1 mia. shekel i øjeblikkelig bistand til de sektorer som er i nød, Vi ønsker hjælpen når hurtigt ud til dem, sagde Netanyahu.

Netanyahu sagde, at den tredobbelte forhøjelse var beregnet til at demonstrere regeringens engagement over for de trængende.

– Selvom jeg var glad for at høre, at finansministeren foreslår 2,5 gange så meget hjælp under helligdagene, skal der også komme ekstra hjælp fra premierministerens kontor. Derfor vil vi øge vores hjælp til helligdagene tre gange så meget. Det er vigtigt, og det understreger også vores forpligtelse til at hjælpe familier i nød med at kunne fejre de kommende helligdage med helligdags-måltider, så de ikke bliver sultne, og de skal vide, at i Israel hjælper vi hinanden (Kol am Israel arev zeh lezeh). Det er vigtigt og jeg takker jer, vi vil fortsætte med lignende møder – det er vigtigt, konkluderede Netanyahu.

Arbejdsløsheden i Israel er steget kraftigt siden Corona brød ud i marts, der rapporterede Israels centralbank – Bank of Israel at antallet af arbejdsløse den 21. april 2020 havde krydset en million personer – de tegner sig for mere end 27 procent af arbejdsstyrken.

Læs MIFF’s artikler om Israels værste økonomiske krise nogensinde under Corona her.

Ifølge data offentliggjort af Israels Central Bureau of Statistics i juli måned, havde 55 procent af alle israelere fra 21 år og opefter rapporteret, at de frygtede vanskeligheder med at kunne klare deres faste udgifter, sammenlignet med 46 procent i tidligere undersøgelse. Tallet er markant højere i landets arabiske samfund med 65 procent. 41 procent af jødiske israelere og 49 procent arabiske israelere rapporterede at deres og deres familiers økonomi var forværret som følge af Corona-krisen.

21 procent – svarende til omkring 1,2 millioner personer rapporterede, at de eller et medlem af deres husstand havde reduceret mængden af ​​mad de indtager eller antallet af måltider de havde spist i løbet af den sidste uge, ifølge rapporten ligger det tal på 33 procent blandt arabiske israelere. De 21 procent er højere end i tidligere undersøgelse, her drejede det sig om 14 procent.

I juli godkendte Israels kabinet redningsplanen “Sikkerhedsnet 2020-2021” for at redde landets økonomi.

Nødhjælpsplanen på 7 mia. dollars – først præsenteret af Netanyahu og finansminister Katz den 9. juli, inkluderer forlængelse af arbejdsløsheds-udbetaling til dem som er berettiget til det, til juni 2021 eller til arbejdsløshedsprocenten er faldet til under 10 procent, derudover får seniorborgere i alderen 67 eller derover op til 4.000 shekel pr. mdr – svarende til 8.000 kroner frem til december 2020.

Netanyahu kalder planen “omfattende” og “uden fortilfælde”, men erkender samtidig at der er “huller i nettet”, som skal behandles.

– Jeg ved godt at planen ikke løser alle problemer og at der er huller i den. Finansministeren og jeg har allerede talt sammen og jeg har også til hensigt at tale med forsvarsminister Benny Gantz om det, så vi kan finde løsninger på hullerne i planen. Der er mange ting, der skal håndteres, blandt andet hjælp til familier, sektorer og andre ting. Vi vil håndtere alle problemerne, sagde Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem