Netanyahu: – Vi afsætter 18 mio. kroner til mad-uddeling inden Rosh Hashanah

– Vi investerer næsten 296 mio. dollars i øjeblikkelig bistand til sektorer i nød. Vi ønsker at hjælpe dem her og nu, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu (Foto: Amos Ben-Gershom / Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu meddelte søndag, at regeringen før Rosh Hashanah (jødisk nytår) som i år falder 18 september, vil tredoble den økonomiske støtte til fødevarebanker og velgørendeorganisationer som uddeler mad til trængende israelere til 18 mio. shekel, svarende til omkring 36 mio. kroner. Derudover vil der også blive afsat 9 mio. shekel, svarende til omkring 18 mio. kroner til mad-uddeling i forbindelse med de kommende helligdage, sagde Netanyahu. Det skriver Jewish News Syndicate.

Netanyahus udtalelse kommer efter et fællesmøde på premierministerens kontor i Jerusalem mellem Netanyahu, finansminister Israel Katz, minister for arbejde, sociale anliggender og socialtjenester Itzik Shmuli med repræsentanter for NGO’er som hjælper trængende israelere.

– Vi investerer næsten 1 mia. shekel i øjeblikkelig bistand til de sektorer som er i nød, Vi ønsker hjælpen når hurtigt ud til dem, sagde Netanyahu.

Netanyahu sagde, at den tredobbelte forhøjelse var beregnet til at demonstrere regeringens engagement over for de trængende.

– Selvom jeg var glad for at høre, at finansministeren foreslår 2,5 gange så meget hjælp under helligdagene, skal der også komme ekstra hjælp fra premierministerens kontor. Derfor vil vi øge vores hjælp til helligdagene tre gange så meget. Det er vigtigt, og det understreger også vores forpligtelse til at hjælpe familier i nød med at kunne fejre de kommende helligdage med helligdags-måltider, så de ikke bliver sultne, og de skal vide, at i Israel hjælper vi hinanden (Kol am Israel arev zeh lezeh). Det er vigtigt og jeg takker jer, vi vil fortsætte med lignende møder – det er vigtigt, konkluderede Netanyahu.

Arbejdsløsheden i Israel er steget kraftigt siden Corona brød ud i marts, der rapporterede Israels centralbank – Bank of Israel at antallet af arbejdsløse den 21. april 2020 havde krydset en million personer – de tegner sig for mere end 27 procent af arbejdsstyrken.

Læs MIFF’s artikler om Israels værste økonomiske krise nogensinde under Corona her.

Ifølge data offentliggjort af Israels Central Bureau of Statistics i juli måned, havde 55 procent af alle israelere fra 21 år og opefter rapporteret, at de frygtede vanskeligheder med at kunne klare deres faste udgifter, sammenlignet med 46 procent i tidligere undersøgelse. Tallet er markant højere i landets arabiske samfund med 65 procent. 41 procent af jødiske israelere og 49 procent arabiske israelere rapporterede at deres og deres familiers økonomi var forværret som følge af Corona-krisen.

21 procent – svarende til omkring 1,2 millioner personer rapporterede, at de eller et medlem af deres husstand havde reduceret mængden af ​​mad de indtager eller antallet af måltider de havde spist i løbet af den sidste uge, ifølge rapporten ligger det tal på 33 procent blandt arabiske israelere. De 21 procent er højere end i tidligere undersøgelse, her drejede det sig om 14 procent.

I juli godkendte Israels kabinet redningsplanen “Sikkerhedsnet 2020-2021” for at redde landets økonomi.

Nødhjælpsplanen på 7 mia. dollars – først præsenteret af Netanyahu og finansminister Katz den 9. juli, inkluderer forlængelse af arbejdsløsheds-udbetaling til dem som er berettiget til det, til juni 2021 eller til arbejdsløshedsprocenten er faldet til under 10 procent, derudover får seniorborgere i alderen 67 eller derover op til 4.000 shekel pr. mdr – svarende til 8.000 kroner frem til december 2020.

Netanyahu kalder planen “omfattende” og “uden fortilfælde”, men erkender samtidig at der er “huller i nettet”, som skal behandles.

– Jeg ved godt at planen ikke løser alle problemer og at der er huller i den. Finansministeren og jeg har allerede talt sammen og jeg har også til hensigt at tale med forsvarsminister Benny Gantz om det, så vi kan finde løsninger på hullerne i planen. Der er mange ting, der skal håndteres, blandt andet hjælp til familier, sektorer og andre ting. Vi vil håndtere alle problemerne, sagde Netanyahu.

Tidligere artikelHar passeret 1000 Corona-dødsfald
Næste artikelShin Bet: – Hamas rekrutterede arabisk-israeler til at bombe busstoppested i det centrale Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)