Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Historisk energiaftale for Israel

Chevron bliver det første store olieselskab som kommer ind på det israelske marked. (Foto: Roo Reynolds, Flickr)
- Aftalen er et stærkt udtryk for tillid til det israelske energimarked, siger energiminister Yuval Steinitz.

Chevron har meddelt at de vil købe olie- og gasproducent Noble Energy for omkring 5 mia. dollars. Det er den første store energiaftale siden Corona-krisen knuste den globale efterspørgsel efter brændstof og sendte rå priserne ned i historisk lave priser. Det skriver avisen Israel Hayom.

Handlen gør Chevron til det første store olieselskab, der kommer ind på det israelske marked. Administrerende direktør Mike Wirth sagde til Reuters:

– Vi er bestemt opmærksomme på at der er politiske forskelle og spændinger mellem Israel og deres naboer, hvor Chevron også har forretning – det gælder blandt andet Saudi-Arabien, Kuwait, Qatar og den kurdiske region i Irak.

Ifølge Wirth er Chevron politisk neutral og er en kommerciel spiller i regionen. “Vi samarbejder med alle vores forskellige interessenter når vi gennemfører noget sådan en aftale,” sagde Wirth og afviste at komme nærmere ind på detaljerne omkring tidsplanen for diskussioner med deres partnerregeringer.

Den israelske energiminister Yuval Steinitz fra partiet Likud kaldte aftalen “et stærkt udtryk for tillid til det israelske energimarked.”

De israelske aktiver “vil rebalance porteføljen mod gas og skabe et springbræt” i regionen, sagde Tom Ellacott som er senior vicepræsident i Wood Mackenzie.

Med købet øges Chevrons investeringer i amerikansk olieskifer og giver dem Nobel Energys Leviathan-felt ud for kysten af ​​Israel, det største naturgasfelt i det østlige Middelhav. Læs MIFFs artikler om Leviathan-feltet her.

Olieselskaber er under pres for at reducere deres kulstofaftryk. Gas anses for at være en renere form for brændstof.

Olieprisernes frie fald har gjort deres aktiekurser attraktive for dem, der forventede nedgangen og har midlerne til at købe nu.

Chevron kom ud af første kvartal med et kontant beløb på 8,5 mia. dollars efter de sidste år trak deres bud på 33 mia. dollars til Anadarko tilbage og efterfølgende var blandt de første store olieselskaber, der skar ned på udgifterne under prisfaldene.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem