Historisk energiaftale for Israel

– Aftalen er et stærkt udtryk for tillid til det israelske energimarked, siger energiminister Yuval Steinitz.

Chevron bliver det første store olieselskab som kommer ind på det israelske marked. (Foto: Roo Reynolds, Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Chevron har meddelt at de vil købe olie- og gasproducent Noble Energy for omkring 5 mia. dollars. Det er den første store energiaftale siden Corona-krisen knuste den globale efterspørgsel efter brændstof og sendte rå priserne ned i historisk lave priser. Det skriver avisen Israel Hayom.

Handlen gør Chevron til det første store olieselskab, der kommer ind på det israelske marked. Administrerende direktør Mike Wirth sagde til Reuters:

– Vi er bestemt opmærksomme på at der er politiske forskelle og spændinger mellem Israel og deres naboer, hvor Chevron også har forretning – det gælder blandt andet Saudi-Arabien, Kuwait, Qatar og den kurdiske region i Irak.

Ifølge Wirth er Chevron politisk neutral og er en kommerciel spiller i regionen. “Vi samarbejder med alle vores forskellige interessenter når vi gennemfører noget sådan en aftale,” sagde Wirth og afviste at komme nærmere ind på detaljerne omkring tidsplanen for diskussioner med deres partnerregeringer.

Den israelske energiminister Yuval Steinitz fra partiet Likud kaldte aftalen “et stærkt udtryk for tillid til det israelske energimarked.”

De israelske aktiver “vil rebalance porteføljen mod gas og skabe et springbræt” i regionen, sagde Tom Ellacott som er senior vicepræsident i Wood Mackenzie.

Med købet øges Chevrons investeringer i amerikansk olieskifer og giver dem Nobel Energys Leviathan-felt ud for kysten af ​​Israel, det største naturgasfelt i det østlige Middelhav. Læs MIFFs artikler om Leviathan-feltet her.

Olieselskaber er under pres for at reducere deres kulstofaftryk. Gas anses for at være en renere form for brændstof.

Olieprisernes frie fald har gjort deres aktiekurser attraktive for dem, der forventede nedgangen og har midlerne til at købe nu.

Chevron kom ud af første kvartal med et kontant beløb på 8,5 mia. dollars efter de sidste år trak deres bud på 33 mia. dollars til Anadarko tilbage og efterfølgende var blandt de første store olieselskaber, der skar ned på udgifterne under prisfaldene.

Tidligere artikelShin Bet har afværget PFLP terrorangreb inspireret af mordet på 17-årige Rina Shnerb
Næste artikelNye Hizbollah trusler mod Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)