Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

EU har godkendt “åben himmel” aftale med Israel

Ben Gurion lufthavn. (Foto: @HenMazzig)
- Ratificering af aftalen er et vigtigt udtryk for det tætte forhold mellem Israel og EU, især hvad angår handel, forskning, udvikling og turisme. Det er vigtigt nu hvor Israel står over for en økonomisk krise som følge af Corona-krisen, sagde Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi.

EU har godkendt aftale om ”åben himmel” med Israel og banner dermed vejen for et styrket samarbejde inden for transport, oplyste Israels udenrigsministerium torsdag, skriver avisen the Algemeiner.

Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi roste aftalen og kaldte den et tegn på de stærke bånd mellem EU og Israel.

-Den endelige ratificering af aftalen er et vigtigt udtryk for det tætte forhold mellem Israel og EU, især hvad angår handel, forskning, udvikling og turisme. Ratificering af aftalen vil bidrage væsentligt til at få Israels turist- og luftsektor i gang igen. Det er især vigtigt nu hvor Israel står over for en økonomisk krise som følge af Corona-krisen og ser mod at få turismen tilbage, sagde Ashkenazi.

Udenrigsministeriet sagde i en erklæring, at “åben himmel” aftalen har ført til et betydeligt fald i flypriser sammen med en betydelig stigning i antallet af turister som besøger Israel. Det har også givet mulighed for israelske turister kan rejse til flere europæiske destinationer. Den endelige ratificering af aftalen garanterer fortsat konkurrence i luftfartssektoren og lave flypriser.

Der har været en midlertidig aftale siden 2013, som førte til et fald i flypriserne mellem europæiske lande og Israel.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu sagde tirsdag, at Israel håber på at kunne tillade internationalle rejser i august, hvor Grækenland og Cypern vil være blandt de første tilladte rejsedestinationer.

Læs nogle af MIFFs artikler om Corona og den økonomiske krise i Israel her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem