EU har godkendt “åben himmel” aftale med Israel

– Ratificering af aftalen er et vigtigt udtryk for det tætte forhold mellem Israel og EU, især hvad angår handel, forskning, udvikling og turisme. Det er vigtigt nu hvor Israel står over for en økonomisk krise som følge af Corona-krisen, sagde Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi.

Ben Gurion lufthavn. (Foto: @HenMazzig)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

EU har godkendt aftale om ”åben himmel” med Israel og banner dermed vejen for et styrket samarbejde inden for transport, oplyste Israels udenrigsministerium torsdag, skriver avisen the Algemeiner.

Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi roste aftalen og kaldte den et tegn på de stærke bånd mellem EU og Israel.

-Den endelige ratificering af aftalen er et vigtigt udtryk for det tætte forhold mellem Israel og EU, især hvad angår handel, forskning, udvikling og turisme. Ratificering af aftalen vil bidrage væsentligt til at få Israels turist- og luftsektor i gang igen. Det er især vigtigt nu hvor Israel står over for en økonomisk krise som følge af Corona-krisen og ser mod at få turismen tilbage, sagde Ashkenazi.

Udenrigsministeriet sagde i en erklæring, at “åben himmel” aftalen har ført til et betydeligt fald i flypriser sammen med en betydelig stigning i antallet af turister som besøger Israel. Det har også givet mulighed for israelske turister kan rejse til flere europæiske destinationer. Den endelige ratificering af aftalen garanterer fortsat konkurrence i luftfartssektoren og lave flypriser.

Der har været en midlertidig aftale siden 2013, som førte til et fald i flypriserne mellem europæiske lande og Israel.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu sagde tirsdag, at Israel håber på at kunne tillade internationalle rejser i august, hvor Grækenland og Cypern vil være blandt de første tilladte rejsedestinationer.

Læs nogle af MIFFs artikler om Corona og den økonomiske krise i Israel her.

Tidligere artikelKendt våbensmulger taget på fersk gerning
Næste artikelNetanyahus nye plan: Suverænitet i to etaper
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)