Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

1 ud af 7 frygter at miste deres hjem

Politi og sundhedspersonale uden for Sheba Hospital i Tel Aviv onsdag den 13. maj. (Foto: Magen David Adom)
Økonomisk usikkerhed i Israel efter Corona-pandemien.

Mange israelere har de seneste år haft store udfordringer med høje leveomkostninger, både boligpriser og mange dagligvarer har været relativt høje i forhold til indtægtsniveauet. Som et resultat af Corona-pandemien og tiltag for at undgå smittespredning er arbejdsløsheden nu rekordhøj, og mange frygter for deres økonomiske fremtid.

1 ud af 7 israelere (14,1 procent) frygter at miste deres hjem og 46,5 frygter at de ikke kan dække deres faste udgifter, viser en måling fra det Statistiske centrale bureau. 14,1 procent af israelerne oplyser at de eller en anden person i husstanden har reduceret deres madindtag eller antallet af måltider på grund af frygt for den økonomiske situation. 66,9 procent af de som oplyser at de spiser mindre siger det er fordi de ikke har nok penge til mad.

Når det gælder håb for fremtiden er der en vis forbedring i målingerne fra marts til april. I marts troede 27,3 procent at deres økonomiske situation kommer til at blive værre om 12 måneder, i april var procentandelen faldet til 18,3 procent.

Læs flere MIFF artikler om økonomisk-krise i Israel som følge af Corona her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem