Politi og sundhedspersonale uden for Sheba Hospital i Tel Aviv onsdag den 13. maj. (Foto: Magen David Adom)

1 ud af 7 frygter at miste deres hjem

Økonomisk usikkerhed i Israel efter Corona-pandemien.

Mange israelere har de seneste år haft store udfordringer med høje leveomkostninger, både boligpriser og mange dagligvarer har været relativt høje i forhold til indtægtsniveauet. Som et resultat af Corona-pandemien og tiltag for at undgå smittespredning er arbejdsløsheden nu rekordhøj, og mange frygter for deres økonomiske fremtid.

1 ud af 7 israelere (14,1 procent) frygter at miste deres hjem og 46,5 frygter at de ikke kan dække deres faste udgifter, viser en måling fra det Statistiske centrale bureau. 14,1 procent af israelerne oplyser at de eller en anden person i husstanden har reduceret deres madindtag eller antallet af måltider på grund af frygt for den økonomiske situation. 66,9 procent af de som oplyser at de spiser mindre siger det er fordi de ikke har nok penge til mad.

Når det gælder håb for fremtiden er der en vis forbedring i målingerne fra marts til april. I marts troede 27,3 procent at deres økonomiske situation kommer til at blive værre om 12 måneder, i april var procentandelen faldet til 18,3 procent.

Læs flere MIFF artikler om økonomisk-krise i Israel som følge af Corona her.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp