Tel Aviv er hovedkvarter for de fleste højteknologiske virksomheder i Israel. (Foto: Max Meir Mroz / Flickr)

Israelske teknologiselskaber modtog i 2019 8,3 mia dollars til investeringer

Siden 2010 er der investeret godt 39 mia dollars i den israelske teknologibranche.

I 2019 blev der investeret 8,3 mia dollars i private israelske teknologiselskaber, det er en stigning på 30 procent sammenlignet med 2018. Siden 2010 er der blevet investeret mere end 39 mia dollars i israelske teknologiselskaber, skriver Israel Hayom.

-2019 var et rekordår, som toppede et årti med stadig stigende investeringer i den israelske teknologibranche. Væksten skyldes delvis den voksende udenlandske kapital der er investeret i branchen, forklarer Shmulik Zysman fra det internationale advokatfirma ZAG.

Alene i fjerde kvartal af 2019 blev der investeret mere end 2,3 mia dollars i teknologiselskaberne, hvilket er det højeste beløb siden 2012.

Israel Venture Capital Research Center forudser at investeringer i mere etablerede virksomheder fortsat vil vokse i 2020. Virksomheder der arbejder med kunstig intelligens og cybersikkerhed er især attraktive for investorer.

Bloomberg har udnævnt Israel til den 5. mest innovative økonomi i verden.


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp