Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Investerer tusindvis af milliarder i israelske start-up virksomheder

Skyskraberne i Tel Aviv illustrerer den økonomiske vækst. Store beløb investeres i start-up virksomheder. (Illustration: Flickr)
Alene i september blev der investeret mere end 1 mia. dollars

Hidtil i år har investorer investeret lidt over 5,9 mia. dollars i israelske start-up virksomheder. Dermed er de godt på vej til at slå sidste års rekord på 6,4 mia. dollars. I september alene lykkedes det start-up virksomheder at indsamle mere end 1 mia. dollars fra eksterne investorer, skriver Israel Hayom.

Tallene er baseret på pressemeddelelser fra de israelske virksomheder. Tallene kan være endnu højere, da nogle virksomheder ikke offentliggører data om deres investeringer. I juli blev der investeret 650 mio. dollars og i august 350 mio. dollars.

I september indsamlede kreditfirmaet Fundbox 326 mio. dollars, virksomheden Tipalti indsamlede 76 mio. dollars og cybersikkerhedsfirmaet Snyk 70 mio. dollars fra investorer. Drone-selskab D-Fend indsamlede 28 mio. dollars, og Xjet, der udvikler 3D-printere, indsamlede 45 mio. dollars.

Baseret på befolkningstallet har ingen andre lande i verden flere nystartede virksomheder end Israel. Kun USA har flere nystartede virksomheder uafhængigt af befolkningstallet. Derfor har Israel fået kælenavnet Start-up Nation (opstartslandet).

En af de virksomheder, der hjælper nystartede virksomheder på fødderne, er Intel.

Bloomberg har udnævnt Israel til den 5. mest innovative økonomi i verden.

Nicolai Strøm-Olsen har skrevet en bog om den israelske iværksætterkultur.

-Frygten for at mislykkes er ekstremt lav i Israel, forklarer Strøm-Olsen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem