Skyskraberne i Tel Aviv illustrerer den økonomiske vækst. Store beløb investeres i start-up virksomheder. (Illustration: Flickr)

Investerer tusindvis af milliarder i israelske start-up virksomheder

Alene i september blev der investeret mere end 1 mia. dollars

Hidtil i år har investorer investeret lidt over 5,9 mia. dollars i israelske start-up virksomheder. Dermed er de godt på vej til at slå sidste års rekord på 6,4 mia. dollars. I september alene lykkedes det start-up virksomheder at indsamle mere end 1 mia. dollars fra eksterne investorer, skriver Israel Hayom.

Tallene er baseret på pressemeddelelser fra de israelske virksomheder. Tallene kan være endnu højere, da nogle virksomheder ikke offentliggører data om deres investeringer. I juli blev der investeret 650 mio. dollars og i august 350 mio. dollars.

I september indsamlede kreditfirmaet Fundbox 326 mio. dollars, virksomheden Tipalti indsamlede 76 mio. dollars og cybersikkerhedsfirmaet Snyk 70 mio. dollars fra investorer. Drone-selskab D-Fend indsamlede 28 mio. dollars, og Xjet, der udvikler 3D-printere, indsamlede 45 mio. dollars.

Baseret på befolkningstallet har ingen andre lande i verden flere nystartede virksomheder end Israel. Kun USA har flere nystartede virksomheder uafhængigt af befolkningstallet. Derfor har Israel fået kælenavnet Start-up Nation (opstartslandet).

En af de virksomheder, der hjælper nystartede virksomheder på fødderne, er Intel.

Bloomberg har udnævnt Israel til den 5. mest innovative økonomi i verden.

Nicolai Strøm-Olsen har skrevet en bog om den israelske iværksætterkultur.

-Frygten for at mislykkes er ekstremt lav i Israel, forklarer Strøm-Olsen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp