Israel har givet omkring 3,5 millioner kroner til afghanske flygtninge flygtet til nabolandet Tadsjikistan. Midlerne skal blandt andet bruges på at give flygtningene husly, mad og uddannelse via FNs flygtninge højkommissær. (Foto: UNHCR)

Israel hjælper afghanske flygtninge

– Det er kernen i Israels værdier, siger chef i Udenrigsministeriet.

Udenrigsminister Yair Lapid har godkendt at Israel giver omkring 3,5 millioner kroner til at hjælpe afghanske flygtninge flygtet til nabolandet Tadsjikistan som følge af Talibans magtovertagelse i Afghanistan, skriver Yediot Ahronot.

Det er første gang Israel adresserer spørgsmålet officielt og midlerne forventes overført via FN’s flygtninge højkommissær.

Ifølge Israels Udenrigsministerium er hensigten med midlerne at de skal indgå sammen med anden international bistand og gå til lægehjælp, sanitære forhold, husly, uddannelse, mad og professionel oplæring af afghanske flygtninge.

– Israel er stolt over at være en del af den internationale indsat for at hjælpe afghanere på flugt fra Taliban-regimet i Afghanistan. Samarbejdet med FN’s flygtningeorganisation, via vores bureau for internationalt samarbejde, Mashav, det er selve kernen i Israels værdier, fortæller Alon Ushpiz, generaldirektør i Israels Udenrigsministerium.

Hidtil er israelsk bistand til afghanske flygtninge gået gennem ideelle organisationer – eksempelvis IsraAID, som blandt andet har finansieret redningsaktioner for afghanske flygtninge.

Det ultraortodokse jødiske samfund i Borough Park i New York har også hjulpet de afghanske flygtninge ved at uddele en stor mængde madpakker hvorpå der stod: «Med kærlighed fra det jødiske samfund».

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp