Endnu en storstilet israelsk raid over Syrien

Der er tale om en større israelske angreb i området til dato. Målene er antagelig iranske og Hezbollah militære installationer såsom våbendepoter. IDF har ligeledes sendt forstærkninger i Nordisrael, ved den libanesiske grænse.

(26/12-2018) –

Klokken 00:10 i Israel (23:10 i Danmark) har israelske bombefly og jægerfly udført “intensive angreb” imod syriske mål i om omkring Damascus, fortæller flere libanesiske medier og de officielle syriske medier.

Bombningerne begyndte omkring 22:15 lokaltid og var altså stadig i gang til langt over midnat. De vigtigste mål tilhørte den iranske hærs placeringer i Syrien og dens proxy: den terroriste gruppe Hizbollah som i øjeblikket holder Sydlibanon i en jerngreb.

Ifølge Syriens officielle nyhedsbureau, SANA, har det syriske regime affyret antiluftskymissiler for at stoppe de israelske missiler i at nå deres mål og de siger at de har fået ram på nogle af dem.

Ifølge øjenvidner i regionen har det syriske forsvar brugt de nyindkøbte antiluftskymissiler for at forhindre det israelske luftvåben i at udføre sin raid men med lige så lidt succes som med deres gammel system.

Derudover blev en israelsk antimissil-missil (højst sandsynligt en Khetz — Arrow-missil) affyret i Hadera-området (ca. 35 km nord fra Tel-Aviv) mod en syrisk missil i området. Den syriske missil var højst sandsynligt en som havde forfejlet sit mål og som havde fortsat sin vej over israelske luftrum.

De første rapport er ved at komme så småt, men ikke mange detaljer. Der er tale om en gigantisk eksplosion i centrum af Damascus, hvor man mener at to iranske våben- og ammunitionsdepoter blev tilintetgjort.

Åbenbart er Mezzé lufthavn og Jomrya-området nord for Damascus ligeledes blevet hårdt ramt men man ved endnu ikke hvad blev ramt lige præcis.

Da den første israelsk angreb skete i går aftes havde tre fly lige landet i Damascus. De kom alle tre fra Teheran. Dene ene var en passagertransport fra den største private iranske flyselskab Mahan Air, en Boeing 747 cargo fra Fars Air Qeshm samt en Iliouchine 76 fra Syrian Airline.

Der er lige faldet meddelelse om, at den “senior delegation” af terrorbevægelsen Hizbollah er blevet tilintetgjort af det israelske flyvåben inden de nåede at flyve til Iran. [Billedet på “The Missing Link” viser 5 senior Hezbollah folk]

Rettelse/Opdatering 27 dec: Der  meddeles  at  flere  medlemmer  af  den  “senior  delegation” af terrorbevægelsen  Hezbollah er blevet såret af det israelske
flyvåben  inden  de nåede at flyve til Iran. Der er ingen rapporter om
deres tilstand på nuværende tidspunkt. [Billedet på “The Missing Link” viser 5 senior Hezbollah folk]

Der er tale om en større israelske angreb i området til dato. Jeg har endnu ikke alle detaljer.

Tsahal [IDF] har ligeledes sendt forstærkninger i Nordisrael, ved den libanesiske grænse.

Hizbollah har omkring 150.000 missiler der peger på Israel og de havde gravet flere tunnelle under grænsen som mundede ud i Israel.

Israel har ødelagt alle de tunneller der blev fundet selv om de er lang fra færdige. Man plejer ellers at lade dem gøre arbejdet næsten færdigt før man smadrer dem.

Når man tager det i betragtning samt de forskellige raid mod iranske stillinger, våbendepoter, Hizbollahs stillinger m.m. kunne jeg godt forestille mig at Hizbollah var i gang med at forberede en eller flere angreb mod Israel.

På grund af alle de missiler vanen tro skjult i beboelser i Sydlibanon, så ville Israel ikke have meget andet valg, i tilfælde af konflikt mod Hizbollah at jævne området med jorden.

Derfor kunne det tænkes, at det er bedre at foregribe begivenhederne og forkrøble Hizbollah så meget, så de ikke kan sætte et angreb i gang.

På den måde kan man undgå tab af civil-liv.

Kilde og bemærkning
Genudgivet fra https://missing.malka.link/629/storstilet-israelsk-raid-over-syrien/ – Kig på siden for at se billederne – og for at melde dig til nyhedsbrevet.
En del kommentatorer i den israelske presse mener at det er usandsynligt at Hezbollah folk er blevet dræbt.
/ Cyril Malka
Tidligere artikelKoalitionen bryder sammen. Knesset (det israelske parlament) opløses – og Israels regering udskriver valg til den 9. april 2019
Næste artikelIDF ødelægger den femte angrebstunnel fra Libanon til Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Mit navn er Cyril Malka. Jeg er født i Frankrig i 1963. Jeg har boet i Danmark fra 1983 til 2000, hvorefter familien og jeg flyttede til Frankrig fra 2000 til 2011. I juni 2011 forlod vi Europa, det synkende skib og vi flyttede til Israel (hvor jeg havde boet fra 1982 til 1983). Min kone og jeg bor i Haifa, i Nordisrael og vores søn bor i Tel-Aviv. Jeg holder en finger på pulsen om alt hvad der foregår her i området, holder mig underrettet om sagerne og som regel kender til nyheder og fakta som sjældent bliver fortalte videre. Jeg er oprindeligt uddannet psykoanalytiker og senere gik over til kognitiv psykologi og hypnoterapi. Fra ca. 1989 til 2008 har jeg arbejdet mod sekter og andre totalitære bevægelser og hjulpet folk på fode igen efter et årgang i forskellige sekter. Oprindeligt havde jeg http://malka.dk som handlede om psykologi og kommunikation, men siden jeg arbejder mere med den franske publikum har jeg ladet den gå. Du kan dog stadig se en arkiveret version af hjemmesiden her: http://malka.online/dk/malkadk/ Hvis du vil se min indblanding indenfor sekter og totalitære bevægelser eller læse de artikler jeg skrev for diverse aviser og blade, kan du tjekke biblioteket ud, det er her: http://malka.online/dk/malkadk/376/bibliotek/ Og dér vil du finde flere oplysninger om mig ): http://malka.online/dk/malkadk/about/