Israel hjælper afghanske flygtninge

– Det er kernen i Israels værdier, siger chef i Udenrigsministeriet.
Israel har givet omkring 3,5 millioner kroner til afghanske flygtninge flygtet til nabolandet Tadsjikistan. Midlerne skal blandt andet bruges på at give flygtningene husly, mad og uddannelse via FNs flygtninge højkommissær. (Foto: UNHCR)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Udenrigsminister Yair Lapid har godkendt at Israel giver omkring 3,5 millioner kroner til at hjælpe afghanske flygtninge flygtet til nabolandet Tadsjikistan som følge af Talibans magtovertagelse i Afghanistan, skriver Yediot Ahronot.

Det er første gang Israel adresserer spørgsmålet officielt og midlerne forventes overført via FN’s flygtninge højkommissær.

Ifølge Israels Udenrigsministerium er hensigten med midlerne at de skal indgå sammen med anden international bistand og gå til lægehjælp, sanitære forhold, husly, uddannelse, mad og professionel oplæring af afghanske flygtninge.

– Israel er stolt over at være en del af den internationale indsat for at hjælpe afghanere på flugt fra Taliban-regimet i Afghanistan. Samarbejdet med FN’s flygtningeorganisation, via vores bureau for internationalt samarbejde, Mashav, det er selve kernen i Israels værdier, fortæller Alon Ushpiz, generaldirektør i Israels Udenrigsministerium.

Hidtil er israelsk bistand til afghanske flygtninge gået gennem ideelle organisationer – eksempelvis IsraAID, som blandt andet har finansieret redningsaktioner for afghanske flygtninge.

Det ultraortodokse jødiske samfund i Borough Park i New York har også hjulpet de afghanske flygtninge ved at uddele en stor mængde madpakker hvorpå der stod: «Med kærlighed fra det jødiske samfund».

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIran: – Vi nærmer os «en god aftale»
Næste artikelHar Israel zionistiske dræber-delfiner?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise