Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tusinder evakueret efter brande under ekstrem varme

Ekstrem varme har forårsaget ildebrande og flere tusind er blevet evakueret i Israel. På billedet ses brandmand og israelsk soldat i færd med at slukke en brand. (Foto: @idf)
Ekstrem varme har forårsaget ildebrande i Israel. Flere tusind mennesker er evakueret og flere hjem er skadet.

Brandmænd kæmper lige nu mod ildebrande tæt på beboelsesområder og store motorveje over hele landet midt i en intens hedebølge, det skriver avisen Times of Israel.

Store flammer i nærheden af seks lokalsamfund har medført at tusindvis af beboere måtte evakueres. Motorvej 6 er også blevet lukket. To personer er kommet lettere til skade af røgforgiftning.

En ildebrand ved bosættelsen Kfar Oranim på Vestbredden førte ifølge lokalt politi til, at alle beboere måtte evakueres. Kfar Oranim ligger tæt på byen Modiin, hvor nogle hjem også brander – ingen rapporter om menneskelige skader.

– Omkring 25 hold er på stedet, inklusive frivillige og brandslukningsfly som også er med til at hjælpe med at slukke flammerne, sagde politiet.

Blæstforhold besværliggør brandslukningsarbejdet.

Flere veje i området er lukket, også motorvejen Route 443 som forbinder Tel Aviv med Jerusalem – i østgående retning.

En anden stor brand blev rapporteret nær Umm al-Qutuf, øst for Hadera. Omkring 13 brandslukningshold var på stedet og arbejdede for at slukke flammerne. Beboere blev evakueret fra den arabiske landsby og fra nærliggende Kafr Qara og Ar’ara.

Der er også rapporter om to ildebrande nær det nordlige samfund i Nof Hagalil, hvor nogle beboere blev bedt om at forlade deres hjem. Syv brandslukningshold kæmper for at slukke branden. To personer kom lettere til skade af røg og blev behandlet af paramedicinere. Flere hjem er også blevet skadet.

En anden brand blev rapporteret om eftermiddagen nær bosættelserne Mevo Dotan og Maoz Zvi, hvilket førte til evakuering af beboerne

En ildebrand nær Bet Hefer øst for Netanya førte til at beboerne måtte evakueres og en del af rute 6 er lukket.

Ifølge den israelske hær (IDF) er soldater blevet sendt ud for at hjælpe med brandslukningsarbejdet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem