Zoom-møde med Sara Fredfeldt Stadager om redningen af de danske jøder i 1943

  Stadager er museumsinspektør ved Dansk Jødisk Museum. Under Zoom-mødet vil hun blandt andet fortælle om ny viden om redningen af de danske jøder under Anden Verdenskrig. Sæt kryds i kalenderen 21. oktober kl. 18.
  Sara Fredfeldt Stadager er museumsinspektør ved Dansk Jødisk Museum. (Foto: privat)  Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

  Kort utilgængelig
  onsdag 21. oktober 2020 kl. 18:00
  Gateadresse:
  Navn på lokalet:

  Det er med stor glæde MIFF byder velkommen til museumsinspektør Sara Fredfeldt Stadager ved Dansk Jødisk Museum via Zoom onsdag den 21.oktober fra kl. 18 til kl. 19. Stedager har ansvaret for museets Kommunikation, PR, events og undervisning. Under Zoom-mødet vil du blandt andet få mulighed for at høre om ny viden om redningen af de danske jøder under Anden Verdenskrig. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

  Om redningen af de danske jøder skriver museet blandt andet:

  – De danske jøders flugt til Sverige under Anden Verdenskrig er en af de mest skelsættende og dramatiske begivenheder i nyere dansk historie. Det er en begivenhed, der har givet Danmark en unik status i nyere europæisk historie. Trods stor international bevågenhed og intens national interesse er emnet paradoksalt nok aldrig blevet systematisk undersøgt og dokumenteret. Desuden eksisterer der kun ringe eller slet ingen viden og dokumentation om en række aspekter i relation til de danske jøders skæbne under krigen. Læs mere her.

  – I 2007 iværksatte Dansk Jødisk Museum et forsknings- og dokumentationsprojekt om Danske jøders krigsoplevelser 1943-45. Læs mere om projektet her. Museet har i kraft af forsknings- og dokumentationsprojektet 1943-45 skabt en enestående samling af materialer til belysning af danske jøders liv og vilkår før, under og efter Anden Verdenskrig. Se mere under indsamlede materialer. Som et led i projektet har museet endvidere erhvervet 123 Holocaust vidnesbyrd med relation til danske jøders krigsoplevelser fra USC Holocaust Foundation Institute. Læs mere her.

  Her er link til Zoom-mødet: https://miff-no.zoom.us/j/84715526035

  Klik her hvis du har behov for hjælp til at bruge Zoom.

  Vi glæder os til at byde jer velkommen!

  Tidligere artikelZoom-møde med professor Efraim Inbar: Erdogans ambitioner – fra Middelhavet til Golfen
  Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

  I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Avatar
  Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
  Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
  Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
  Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
  Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)