Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel sender hjælp til Grækenland midt i rekord hedebølge

Grækenland oplever rekord høje temperaturer og skovbrande, derfor har de bedt Israel om hjælp. På billedet ses polsk brandslukningshold, der hjalp med at slukke brande i de nordlige dele af øen Evia i Grækenland i 2021. © European Union, 2021. EU Civil Protection and Humanitarian Aid. (foto: Sotiris Dimitropoulos, 18. august 2021, flickr)
Grækenland har bedt Israel om at hjælpe med slukning af skovbrande.

Israel vil sende fly afsted til Grækenland for at assistere med at slukke skovbrande midt i landets værste hedebølge, lyder det i erklæring, skriver i24NEWS.

– Kæmpe naturbrande er brudt ud i Grækenland inden for de seneste 24 timer. Den græske regering har anmodet Israel om at sende brandslukningsfly afsted. Israel sætter pris på Grækenlands bidrag til at slukke skovbrande i Israel i løbet af det sidste årti, hedder det også i erklæringen.

– Efter drøftelser med ministeren for national sikkerhed, forsvarsministeren og udenrigsministeren, har premierminister Benjamin Netanyahu besluttet at sende to brandslukningsfly fra Elad-eskadrillen afsted for at hjælpe Grækenland så længe det er nødvendigt, står der videre i erklæringen.

Flyene forventes at lette mod Grækenland tidligt i morgen.

To skovbrande, drevet af kraftig vind, rasede vest for Athen, mens en anden brød ud på turistøen Rhodos og tvang lokalbefolkningen til at træffe en svær beslutning om at flygte fra branden, ifølge AFP.

Med en ny varmebølge, der forventes at ramme Grækenland fra torsdag, opfordrede ministeren befolkningen til at være ekstra opmærksomme på ikke at udløse nye brande.

Flere europæiske lande, USA og dele af Asien, kæmper også med ekstremt vejr. Flere stder er temperaturen nået op på knap 49 grader, hvilket har forårsaget brande, evakueringer samt sundhedsproblemer.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem