Search

Israelsk opfindelse opløser plastik miljøvenligt

Den israelske virksomhed Solutum vil gøre noget ved de 91% af verdens plastik som ikke genbruges.

Den ligner en plastikpose og fungerer som en plastikpose, men opløses i vand, skriver Israel21C

Den geniale ide blev udtænkt af Sharon Barak som er teknologichef for den israelske startup virksomhed Solutum, der for nylig vandt den tredje årlige startup-konkurrence på Tel Aviv University’s Coller School of Management.

Virksomheden har allerede rejst 84 millioner kroner fra Herzliyas JAL Ventures, Rhodium, Zora Ventures og engleinvestorer og rejser nu endnu en runde penge til sin biologisk nedbrydelige opfindelse.

Barak fortæller at hun altid har vidst at “planeten er på vej i den helt forkerte retning.” Og at vi ”alle kender til problemet med plastik. Efter klimaændringer er plastik det næstværste som ødelægger vores planet.”

Efter Sharon Barak blev mor, blev”problemet endnu vigtigere og mere virkeligt.”

Sharon spurgte sig selv ”Hvordan deres liv vil blive? Vil der overhovedet være en planet?”

Sharon så behovet for at finde en løsning på de 350 millioner tons plastik på Jorden som endnu mere personligt og presserende: – Jeg vidste, at jeg var nødt til at gøre noget, siger Barak.

Barak har i flere år arbejdet som kemiingeniør i forsknings- og udviklingsafdelingen i en plastikvirksomhed hvor hun blev opmærksom på fordelene ved plast,samtidig kunne hun se at folk “ikke bruger det ansvarligt.”

Barak: – Halvdelen af al plastik bruges kun én gang. En gang!

Genbrug kan være en god løsning, men der er stadig problemet med at transportere plasten, der skal genbruges, og selve genanvendelsesprocessen, der skaber mere forurening, forklarer Barak.

Og statistikken taler sit tydelige sprog – trods grønne indsatser rundt om i verden, er det kun 9% af al plast der genbruges!

– Vi er nødt til at finde en løsning på de 91% plast som ikke genbruges. Jeg vil gerne løse problemet med plastiks udtjente levetid.

Derfor begyndte Barak at forske i, hvordan biologisk nedbrydelige materialer nedbrydes i naturen.

Hun tænkte på, hvordan sukker opløses i vand. Når du rører sukkeret med en ske, opløses det endnu hurtigere. Det fik hende til at komme på ideen med at udvikle et naturligt materiale, der kan opløses som sukker i vand.

I 2017 startede hun virksomheden Solutum med det formål at producere biologisk nedbrydelige produkter som er miljøvenlige.

Der er hverken behov for en kompliceret proces eller kemikalier for at nedbryde plastikken. Når forbrugerne har brugt Solutums produkter, smider det i afløbet.

Produktionen skaleres op på Solutums fabrik i Tel Aviv.

Solutum har omkring 20 ansatte fra forskellige bragrunde og alder, sammen fremstiller de råvarer som er 100 % miljøvenlige.

Virksomheden bruger almindelige maskiner til at fremstille de plastiske produkter for at reducere omkostninger og opfylde producenternes krav.

Virksomheden modtager både ordrer fra den store internationale virksomhed Colgate og mindre virksomheder.

I løbet af de kommende måneder vil virksomheden begynde produktion og salgsaktiviteter i USA.

Den næste plan er at overbeveise producenter om at opfinde biologisk nedbrydeligt blæk, således at både posen og blækken brugt til at printe logo eller andet på posen, vil være biologisk nedbrydelig.

Barak håber at Solutums produkter vil erstatte plastik, “som forurener vores omgivelser og forårsager ødelæggende skade på naturen.”

Plastik i havet dræber over 1 million havdyr om året. Plastikken vender også tilbageg til os via mad og vandet og forårsager store sundhedsproblemer hos mennesker, forklarer Barak.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp