Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

To jordskælv i Israel i løbet af mindre end et døgn

Området ved byen Tiberias oplevede to mindre jordskælv i løbet af weekenden. Ingen kom til skade. (Foto: Flash90)
Ingen meldinger om fysiske skader - flere ejendomme er blevet skadet.

Søndag blev det centrale Israel ramt af mindre jordsælv – det andet i løbet af mindre end et døgn, skriver Jerusalem Post.

Israelske myndigheder melder om at det seneste skælv blev målt til 3,6 på Richters skala. Det første skælv blev målt til 3,8 på Richters skala. Begge skælv skete syd for Genesaret, tæt på byen Tiberias.

Jordskælv i den styrke regnes for at være mindre skælv, selvom de tydeligt kan mærkes af indbyggerne, forårsager de sjældent store skader. Jordskælvene forårsagede heldigvis kun mindre materielle skader på enkelte ejendomme.

Indbyggerne i området frygter der vil komme kraftigere skælv.
– Hele huset rystede. Det føltes som om vi var på et skib med voldsomme bølger. Skkælvet varede 5-10 sekunder, fortæller en af indbyggerne i området.
For blot to uger siden var der jordskælv på Cypern med en styrke på 6,6 som også kunne mærkes i dele af Israel og andre steder i regionen. Eksperter frygter at Israel vil blive ramt af kraftigt jordskælv i nær fremtid.
– Det er ikke et spørsmål om det vil sk, men hvornår det vil ske, siger Gili Shenhar, pensioneret oberst i det israelske forsvar, til Yediot Ahronot.

Læs også om det kraftige jordskælv i Jerusalem i 1927 HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem