Brandfolk har kæmpet mod flammerne tæt på Jerusalem siden søndag

10.000 evakueret fra deres hjem. Over 4.200 hektar nedbrændt. Hundredvis af brandmænd, militær brandbekæmpelse, eftersøgnings- og redningshold kæmper mod flammerne. Efterforskes som brandstiftelse.
Brand har hærget området omkring Jerusalem siden søndag. (Illustrationsfoto: Oren Peles Pikiwiki Israel, Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Massive brande har hærget bjergområdet omkring Jerusalem siden søndag, skriver Israel Hayom.

Mindst 4.200 hektar er nedbrændt, over 10.000 personer evakueret fra deres hjem i seks lokalsamfund vest for Jerusalem: Beit Meir, Ksalon, Ramat Raziel, Shoresh, Sho’eva og Givat Ye ‘arim.

Mandag morgen havde brandmænd formået at få branden så meget under kontrol at den umiddelbare trussel mod hjem i området var fjernet, oplyser Jerusalems brandchef Shlomi Ben Yair til radiostationen Galei Tzahal (Israels militære radiostation).

– Der er fortsat fem aktive brande, men der ingen umiddelbar fare for beboerne i området. Vores fokus nu er på bistandsindsatsen og beredskabstjenester og til familierne evakueret fra deres hjem, tilføjer Ben Yair.

Brandvæsenet oplyser at branden mistænkes for at være brandstiftelse samt at branden blev forværret af ekstrem varme og stærke vinde.

Fra mandag morgen kæmpede 70 hold fra Jerusalem Brandvæsen sammen med brandmænd fra resten af landet for at få kontrol over branden.

Søndag aften beordrede forsvarsminister Benny Gantz det israelske forsvar (IDF) til at assistere brandvæsnet med at bekæmpe branden. Hjemmefrontkommandoens brandmænd, eftersøgnings- og redningshold og enhed 669 (IDF’s elite redningsenhed) blev også sat ind for at assistere med brandslukningsarbejdet.

I skrivende stund er fokus at få kontrol over flammerne og forhindre at nye brande starter. Natten over har politistyrker patruljeret områderne som blev ryddet af brandvæsenet for at sikre at der ikke ville ske plyndring plyndret i de evakuerede hjem.

Premierminister Naftali Bennett besøgte kommando- og kontrolcentret som overvåger udviklingen.

– På nuværende tidspunkt lader det til at vi er ved at have kontrol over branden. Men det er ikke slut før det er slut, udtalte premierminister Bennett.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelRapport: Hizbollah har flere hundrede kilometer tunnel-netværk
Næste artikelPalæstinenser forklædt som IDF-soldat anholdt inden han nåede at udføre terrorangreb
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise