Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Brandfolk har kæmpet mod flammerne tæt på Jerusalem siden søndag

Brand har hærget området omkring Jerusalem siden søndag. (Illustrationsfoto: Oren Peles Pikiwiki Israel, Wikimedia Commons)
10.000 evakueret fra deres hjem. Over 4.200 hektar nedbrændt. Hundredvis af brandmænd, militær brandbekæmpelse, eftersøgnings- og redningshold kæmper mod flammerne. Efterforskes som brandstiftelse.

Massive brande har hærget bjergområdet omkring Jerusalem siden søndag, skriver Israel Hayom.

Mindst 4.200 hektar er nedbrændt, over 10.000 personer evakueret fra deres hjem i seks lokalsamfund vest for Jerusalem: Beit Meir, Ksalon, Ramat Raziel, Shoresh, Sho’eva og Givat Ye ‘arim.

Mandag morgen havde brandmænd formået at få branden så meget under kontrol at den umiddelbare trussel mod hjem i området var fjernet, oplyser Jerusalems brandchef Shlomi Ben Yair til radiostationen Galei Tzahal (Israels militære radiostation).

– Der er fortsat fem aktive brande, men der ingen umiddelbar fare for beboerne i området. Vores fokus nu er på bistandsindsatsen og beredskabstjenester og til familierne evakueret fra deres hjem, tilføjer Ben Yair.

Brandvæsenet oplyser at branden mistænkes for at være brandstiftelse samt at branden blev forværret af ekstrem varme og stærke vinde.

Fra mandag morgen kæmpede 70 hold fra Jerusalem Brandvæsen sammen med brandmænd fra resten af landet for at få kontrol over branden.

Søndag aften beordrede forsvarsminister Benny Gantz det israelske forsvar (IDF) til at assistere brandvæsnet med at bekæmpe branden. Hjemmefrontkommandoens brandmænd, eftersøgnings- og redningshold og enhed 669 (IDF’s elite redningsenhed) blev også sat ind for at assistere med brandslukningsarbejdet.

I skrivende stund er fokus at få kontrol over flammerne og forhindre at nye brande starter. Natten over har politistyrker patruljeret områderne som blev ryddet af brandvæsenet for at sikre at der ikke ville ske plyndring plyndret i de evakuerede hjem.

Premierminister Naftali Bennett besøgte kommando- og kontrolcentret som overvåger udviklingen.

– På nuværende tidspunkt lader det til at vi er ved at have kontrol over branden. Men det er ikke slut før det er slut, udtalte premierminister Bennett.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem