Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Vil reducerer drivhusgasemission med 80 procent

Kuldkraftværket Orot Rabin er Israels største. Efter planen skal det lukkes inden 2030. Dele af anlægget lukkes allerede i løbet af 2022. Her ses kraftværket fra fra Cæsarea. (Foto: Wikipedia)
Israel vil blandt andet lukke kuldkraftværk i løbet af få år.

Israels energiministerium har netop udgivet sin første langsigtet plan for hvordan landets klimaudslip kan reduceres. Planen lægger op til at Israel skal nedbringe sit klimagasudslip med 80% inden 2050, skriver avisen Israel Hayom.

Blandt målene er lukning af alle kuldkraftværk inden 2025. Israel har i dag to store kuldkraftværk som producerer knap 5000 megawatt strøm. Dele af anlæggene lukkes allerede i 2022. Planen er at udslippet fra energisektoren skal reduceres med 75-85% inden 2050.

Brugen af energi i landet skal også effektiviseres fra år til år.

Israel har gennem medlemskab i Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD, allerede forpligtet sig til at skære klimagasudslippet med 30% inden 2030. Energiminister Yuval Steinitz siger at planen, som overgår målene fastsat i Parisaftalen i 2015, «slår knockout» på forurening.

Samtidig har Miljøministeriet meddelt at de arbejder på at lovgive til øget energieffektivitet, øget brug af genanvendelig energi, forbedring af forberedelserne på klimaforandringer og reducering af klimagasudslip. Lovændringerne støttes af Amit Bracha, som leder en union af miljøforkæmpere i Israel.

– Vi er på vej til at bringe Israel ind på listen over lande som forbereder sig på at takle klimakrisen. En israelsk klimalov er en nødvendig arv som vi forpligter os til over for vores børn, siger Bracha, som arbejder med at udforme loven.

Energiminister Yuval Steinitz arbejder med planen for at gøre Israel til lavudslipland. Her sammen med premierminister Benjamin Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem