Tusinder vil deltage i verdensrekordforsøg

Vil rydde Israels strande for affald i enorm oprydningsaktion.
Meget af det affald som smides langs strandene havner i havet. Nu skal der fjernes affald fra standene i Israel . (Illustrationsfoto: Pikist/ CC)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Tusindvis af frivillige forventes at deltage i enorm oprydningsaktion af strandene i Israel langs Middelhavet, Det Røde Hav og Genesaretsøen. Målet er at slå verdensrekorden for den største oprydning af strandzonen.

Verdensrekordforsøget organiseres af miljøbevægelser, lokale myndigheder og tusindvis af frivillige for at øge bevidstheden om hvor vigtigt det er at passe på strandene og holde dem rene for affald. De ønsker også at påvirke politikerne til at oprette flere marine nationalparker, til at forbyde engangsplast/plastik ved strandene og til håndhævelse af reglerne.

Flere israelske kystbyer har indført forbud mod brug og salg af engangsplast ved strandene- læs MIFF’s artikel om det på norsk. Hvert år kastes omkring otte millioner tons plast i verdenshavene!

Et studie udført af Miljøministeriet og Israel Oceanographic and Limnological Research Institution viste at omkring 70% af al affald i havet består af plastikposer og emballage. I forbindelse med Corona-krisen er der også blevet smidt mange engangsmundbind og hansker langs strandene.

Affald ødelægger ikke blot miljøet, men sætter også vandkvaliteten og havlivet i fare. Oprydningen af strandene vil foregå ved 100 steder langs Middelhavet, Det Røde Hav og Genesaretsøen, skriver avisen Jerusalem Post.

Læs MIFF’s artikel på norsk: Ryddeaksjon for korallene ved Eilat

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelVil normaliseringsprocessen fortsætte hvis Trump taber valget?
Næste artikelZoom-møde med Sara Fredfeldt Stadager om redningen af de danske jøder i 1943
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise