Search
Meget af det affald som smides langs strandene havner i havet. Nu skal der fjernes affald fra standene i Israel . (Illustrationsfoto: Pikist/ CC)

Tusinder vil deltage i verdensrekordforsøg

Tusindvis af frivillige forventes at deltage i enorm oprydningsaktion af strandene i Israel langs Middelhavet, Det Røde Hav og Genesaretsøen. Målet er at slå verdensrekorden for den største oprydning af strandzonen.

Verdensrekordforsøget organiseres af miljøbevægelser, lokale myndigheder og tusindvis af frivillige for at øge bevidstheden om hvor vigtigt det er at passe på strandene og holde dem rene for affald. De ønsker også at påvirke politikerne til at oprette flere marine nationalparker, til at forbyde engangsplast/plastik ved strandene og til håndhævelse af reglerne.

Flere israelske kystbyer har indført forbud mod brug og salg af engangsplast ved strandene- læs MIFF’s artikel om det på norsk. Hvert år kastes omkring otte millioner tons plast i verdenshavene!

Et studie udført af Miljøministeriet og Israel Oceanographic and Limnological Research Institution viste at omkring 70% af al affald i havet består af plastikposer og emballage. I forbindelse med Corona-krisen er der også blevet smidt mange engangsmundbind og hansker langs strandene.

Affald ødelægger ikke blot miljøet, men sætter også vandkvaliteten og havlivet i fare. Oprydningen af strandene vil foregå ved 100 steder langs Middelhavet, Det Røde Hav og Genesaretsøen, skriver avisen Jerusalem Post.

Læs MIFF’s artikel på norsk: Ryddeaksjon for korallene ved Eilat

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp