Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel forbereder sig på en hedebølge

Tel Aviv rapporterer om 40 grader i weekenden. Andre steder kan temperaturen nå 46 grader. (Foto: Flickr)
Der kan blive op mod 43 grader i løbet af weekenden.

En hedebølge er på vej mod Israel, med temperaturer som i dele af landet kan stige til op mod 46 grader, melder meteorologisk institut i Israel.

Sundhedsstyrelsen udsendte torsdag en advarsel til ældre personer og personer med underliggende sygdomme og bad dem om at holde sig indendørs, undgå unødvendige fysiske anstrengelser og drikke ekstra væske.

Varmen begyndte allerede at bygge sig op onsdag. Inden lørdag vil der i de fleste regioner være høje eller ekstremt høje temperaturer. I Tel Aviv kan der blive op mod 40 grader. I Beersheba kan der blive op mod 42 grader. I områderne syd for Genesaretsøen i Nord-Israel kan der blive 43 grader.

Hedebølgen ventes også at vare ind i næste uge. Temperaturerne kan også komme til at stige yderligere. I Beit-Shean og Tiberias i Nord-Israel kan temperaturen stige op mod 46 grader inden tirsdag.

I juli sidste år oplevede landet de varmeste temperaturer nogensinde målt siden oprettelsen af staten Israel, med 49,9 grader i området syd for Det Døde Hav.

Den højeste temperatur som nogensinde er målt i området var 54 grader ved kibbutz Tirat Zvi nord i Jordandalen i 1942.

Det varme og tørre vejr førte i fjor til flere store skovbrande i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem