Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Auto-giganten Daimler vil teste banebrydende israelsk affald-til-plast-løsning

UBQ Materials (Foto: https://twitter.com/UBQ_Materials/status/1218329738730668038)
UBQ Materials i Kibbutz Tze’elim producerer termoplast. I 2019 blev deres produkt udnævnt til det mest klimapositive materiale på planeten.

Autogiganten Daimler AG tester et innovativt termoplastisk materiale udviklet af det israelske selskab UBQ Materials i deres produktion af bildele, skriver Jerusalem Post.

Daimler er den første bilproducent der samarbejder med UBQ i udviklingen af en patenteret proces til konvertering af husholdningsaffald til et vedvarende termoplastisk materiale i kommercielle og industrielle produkter der kan erstatte oliebaseret plast.

Termoplasten der er udviklet af UBQ som ligger i Kibbutz Tze’elim blev sidste år udnævnt til ”det mest klimapositive materiale på planeten” af Quantis International. Hvert ton termoplastisk materiale produceret af UBQ svare til en reduktion af kulstofemissionen svarende til 540 træer.

Daimler som ejer ​​Mercedes-Benz er ved at evaluere inkorporering af UBQ termoplast til en række bildele og de første resultater er positive. Daimler promoverer også brugen af ​​UBQ’s termoplast blandt sine samarbejdspartnere for at øge udligningen af kulstofaftrykket i hele sin forsyningskæde.

-Daimler er en af ​​de førende bilproducenter i verden og de er kendt for deres avancerede teknologier, siger UBQ-medstifter og CEO, Jack (Tato) Bigio.

Daimler og UBQ har samarbejdet i noget tid for at sikre at termoplasten overholder bilindustriens strenge regler.

-At overveje brug UBQs termoplast i produktionen af de nye biler der udvikles for fremtiden er et stort skridt. Mens vi nedbryder vores naturressourcer tænker Daimler på menneskehedens fremtid, siger Bigio.

I fremstillingsprocessen af termoplasten nedbrydes affaldet til cellulose, sukker, fiber og der produceres et nyt kompositmateriale gennem en lukket og energieffektiv proces.

-Alt det du smider i affaldsspanden køres på lossepladsen. Det affald som ingen kan bruge omdannes til et nyttigt materiale som kan erstatte plastik der er lavet af olie, siger Bigio.

Virksomhedens rådgivende bestyrelse inkluderer nobelprisvinder prof. Roger Kornberg, nanoteknologispecialist prof. Oded Shoseyov, førende patentudøver Dr. Ilan Cohen, pioneren i bæredygtighed John Elkington og tidligere EU-kommissær for klimaindsats Connie Hedegaard.

Ultimo 2019 indgik UBQ et partnerskab med Arcos Dorados – den største uafhængige McDonald’s franchisetager på verdensplan. De ønsker at inkorporere det bæredygtige materiale i varer på tværs af deres latinamerikanske butikker. UBQ har også samarbejdet med Central Virginia Waste Management Authority (CVWMA).

UBQs testanlæg i Syd-Israel der allerede leverer deres produkt til plastindustrien har en samlet produktionskapacitet på 5.000 ton om året. Virksomheden planlægger at etablere et industrielt anlæg i fuld skala senere på året.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem